Bafra Belediyesi her geçen gün biraz daha artan ilçe trafiğine çözüm noktasında etkin uygulamaları hayata geçirmeye devam ediyor. Söz konusu sorun ile ilgili, ağustos ayı olağan meclis toplantısında iki önemli uygulama ile Bafra Belediyesi, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bünyesinde bulunan otoparkları kullanan araçlardan bir saate kader ücret alınmaması kararının ardından, eski Tekel binasının bulunduğu yeri ise ücretsiz otopark olarak araç sahiplerinin hizmetine sunuyor.

GEÇ KALINDI

Toplam 12 bin 629 m2'lik bir alana sahip olan alanda alt yapı çalışmalarını sürdüren Bafra Belediyesi ekipleri, söz konusu hizmetin bir an önce hayata geçmesi için yoğun çaba harcıyor. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, 'İlçemizde trafik sorunu ile ilgili bir geç kalınmışlığın farkındayız. Ertelenmesi mümkün olmayan, bir an önce çözüm bulunması gereken bu sorunun ortadan kalkması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Belediyemiz tarafından işletilen otoparklarımızda bir saate kadar kalan araçlardan ücret alınması kararımızdan sonra, eski Tekel binalarının olduğu yeri kiralayarak, bu alanı ücretsiz otopark olarak hizmete sunuyoruz' şeklinde konuştu.

Ücretsiz otopark uygulama alanında çevre ve peyzaj düzenlemelerini yerinde inceleyen Başkan Kılıç, çalışmaların hızlı bir şekilde bitirilmesi talimatını verdi.