Malezya'nın Langkawi adasında düzenlenen konferansa Türkiye'den de Prof. Hasan Akan katıldı. Konferansa ev sahipliğini Universiti Sains Malaysia (USM) üstlendi. Konferansın ana teması 'Yerel Geleneklerdeki Bitkilerin Bilim ve İslami ilimler ışığında değerlendirilmesi' oldu. Konuyla alakalı bir konuşma yapan Prof. Akan 'Kuran'da adı geçen bitkilerin önemi ve bilimsel açıdan değerlendirilmesi' hususunda bir tebliği sundu. Akan, konuşmasında, 'Bitkiler, en eski çağlardan beri insanoğlu için hem besin, hem de hastalıklar için şifa kaynağı olagelmiştir. Şu anda yeni ilaç adayı moleküllerin araştırılma ve geliştirilme çalışmalarında da, özellikle tıbbî bitkiler en önemli tabii kaynaklardan biridir. Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim'de de hem besin, hem de şifa amacıyla kullanılan bitkilerden bahsedilen birçok ayet bulunmaktadır. Birçok bilim adamı için bitkiler birer iham kaynağıdır' dedi.
Prof. Dr. Akan konuşmasının devamında, 'Kuran-ı Kerim'de bahsi çok geçen bitki türlerinden özellikle tıbbı amaçla kullanılanlar arasında bulunan hurma, zeytin, nar, incir ve üzümün fitokimyasal içerikleri ve farmakolojik etkileri hakkında son yıllardaki bilimsel literatür ile de desteklendiğini görmekteyiz. Kuran-ı Kerim'de de sağlığa faydalı özelliklerine atıfta bulunulan bu bitki türleri tıbbi özelliklerinin yanı sıra, aynı zamanda insan sağlığı için çok faydalı besinlerdir' ifadelerini kullandı.
Bilimsel etkinliklerin ardından Langkawi adasında bulunan balta girmemiş tropikal ormanlarda uygulamalı bir botanik gezisi ve botanik bahçelerinin gezilmesi ile kongre son buldu.