AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, AK Parti Samsun İl Başkan yardımcıları Güner Armutlu, Ender Kökten, Recep Kemal Certel, İlhan Kara ile yönetim kurulu üyeleri ve AK Parti Samsun Gençlik Kolları Başkanı Cem Emre Çakan, Sevgi Kafe'de düzenlenen programda basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. Toplantıya Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır olmak üzere çok sayıda basın mensubu katıldı. Başkan Karaduman yaptığı açıklamalarda, 24 Haziran seçim sonuçlarından, Samsun'da bir süredir tartışılan TEDES'e kadar önemli konulara değindi.

MİLLETVEKİLİ KAYBI ARAŞTIRILIYOR

24 Haziran seçimlerinin hemen sonrasındaki haftalarda seçim sonuçlarını yoğun biçimde değerlendirdiklerini söyleyen Karaduman, "Her seçime belli bir stratejiyle hazırlanıyoruz. Güzel bir seçim kampanyası yürüttük. Herhangi bir kavga gürültü yaşanmadı. Birçok ilkin yaşandığı seçim oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aldığımız oy, önceki seçimlere göre yüksek olması bizi memnun etti. Ancak milletvekilliği seçiminde oylarımızda düşüş var, bir milletvekilimizi de kaybettik bunun için üzüntülüyüz. Bunun nedenlerini sandık sandık değerlendiriyoruz. Önümüzde büyük kongre var, ardından da Kurban Bayramı var. Eylül ayında yerel seçimler için saha çalışmalarına başlayacağız" dedi.

İSTİHDAM SORUNUNA NEŞTER

Samsun'un yerel sorunlarıyla ilgili de adımlar atıldığını belirten Karaduman, "Valilik başkanlığında bir ekonomi koordinasyon kurulu toplantısı yapılacak. Şehrimizin en önemli sorunlarından birisi istihdam. Bunun çözümü için organize sanayi bölgelerinin artırılması, yeni alanlar oluşturulmasıyla alakalı paydaş kuruluşlar görüşmeler yapacak. Biz de milletvekillerimizle birlikte değerlendirmeleri gerçekleştirerek, Ankara'da yapılması gereken çalışmaları yürüteceğiz" diye konuştu.

DEVLET VATANDAŞINA TUZAK KURAMAZ

Başkan Karaduman, son dönemde Samsun kamuoyunda tartılışılan "Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) ile ilgili sorulara da cevap vererek, "Devletin vatandaşını cezalandırmaması gerektiğini düşünüyorum. Devlet vatandaşına tuzak kuramaz. TEDES'in bir kısmı tuzak gibidir. Bazıları görünmez yerlerdedir çünkü. İstatistiklere göre kaza riskinin çok olduğu yerlerde kazaları önlemek amacıyla kullanılabilir. Bunu da herkes bilir. Tıpkı bizim Atakum İlçemizde Baruthane mevkiinde olduğu gibi. Trafiği yavaşlatacak başka çözümler de düşünülebilir, hemen hızlıca cezaya dönüşmemeli" ifadelerini kullandı.

İLETİŞİM ŞART

Türkiye'de 30 Mart 2019 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlerle ilgili önemli noktalara değinen Başkan Karaduman, "Yerel seçim diğer seçimlerden çok farklı. İnsana dokunan en önemli yer. Belediye başkanlarımız da ona oy veren vermeyen herkesin belediye başkanı. Ayrımı zaten yapamaz, ona göre herkesle iletişim içinde olması gerekiyor. Belki onun partisine oy vermeyen insanlar ona oy veriyor ya da kendi partisinden ona oy vermeyenler bile oluyor. Dolayısıyla belediye başkanımız herkesle olması gereken düzeyde ilişki kurmak zorunda. Yatırım yapabilirsiniz ama insana dokunmadığınızda seçimi kaybedebiliyorsunuz. Belediye başkanlarıyla ilgili değerlendirmeleri genel merkezimiz yapıyor. Belli değişimleri bekliyoruz. Zaten 'üç dönem' kuralımız var, MYK'ya yetki verildi ancak ben bunu özel durumlarda kullanacaklarını düşünüyorum. İlçe belediyelerine yapılabileceğini düşünmüyorum ama olabilir de. Çok güçlü ve riskli olduğumuz yerler var. Yerel seçimlere 6-7 aylık bir süre kaldı. Bu süreçte belediye başkanlarımızın yapması gereken yeni ve büyük projeler değil. Daha çok halkla iç içe olacağı çalışmalara yönelmeli. Vatandaşın eleştirdiği konuları mutlaka biliyorlardır, bunlara eğilmeliler. Mesela daha çok yaya olarak vatandaşın içinde olmaları gerektiğini düşünüyorum. Kendi mahallelerindeki halkla bir arada olsunlar. Halka iç içe, gönül gönüle olmalılar" diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU