Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü, Ordu'da yaşanan sel sonrasında üreticiye destek olmak amacıyla Ordu ve ilçelerinde incelemelerde bulunup, hasar raporu hazırlayacaklarını söyledi.

SAMSUN'DA ZARAR YOK

Yaşanan afet sonrasında Samsun'da büyük çapta zarar olmadığını ve bunun sevindirici olduğunu kaydeden Tütüncü, "Terme'de bir araziye su birikti ancak tarıma olumsuz bir etkisi olmadı. Fındık bahçelerinde dökülen fındığı da götürecek kadar bir yağmur şimdiye kadar yaşanmadı. Maalesef daha çok Ünye, Fatsa ve Perşembe ilçelerinde zarar var. Çarşamba, Terme, Ayvacık, Salıpazarı ziraat odalarımızla birlikte biz de Ordu'ya sel felaketini incelemek üzere gideceğiz. Konuyla ilgili Ziraat Odaları Birliği'ne rapor hazırlayacağız" diye konuştu.

SEL RİSKİ DEVAM EDİYOR

Tütüncü, sel uyarılarının devam ettiğini belirterek, "Bütün oda başkanlarımıza talimat verdim. Bütün çiftçilerimize mesaj atarak, tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulunduk. Bu konuda hassas davranıyoruz, çiftçilerimizin mağdur olmalarını istemiyoruz. Ordu'ya ve üreticilere büyük geçmiş olsun. Umarız yaraları çabuk sarılır" ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU / ÖZEL HABER