Ordu'da yağış ve sel nedeniyle hasada ara vermek zorunda kalan üreticiler, yağışın durmasının ardından fındık bahçelerindeki çalışmalarına yeniden başladı.

ÜRÜN DENİZE GİTTİ

İkizce İlçesi Düzkaya Mahallesi'nde yaşayan fındık üreticisi İhsan Musaoğlu, birkaç gündür aşırı yağış nedeniyle hasat yapamadıklarını söyledi. Yağmurla birlikte akan suların bahçelerdeki mahsulü sürükleyip götürdüğünü anlatan Musaoğlu, "Aşağı yukarı 500 kilogram fındığım gitti, dereye indi, dereden de denize gitti. Bugün tekrar hasada başladık ancak bahçede fındık yok" dedi.

YARDIM EDİLMELİ

Musaoğlu, çok sıkıntılı bir süreç yaşadıklarını belirterek, şöyle devam etti: "İşçi alıyoruz, 100 lira günlük yevmiye veriyoruz, yağmurda gelip 2 saat çalışabiliyorlar tekrar gidiyorlar, 300 lira araç parası veriyorsun. Böyle sıkıntılar çekiyoruz, bu sene zor durumdayız. Çiftçinin kredi borcunun ertelendiği açıklandı ama benim borcum zaten yok ki, beklentimiz selde zarar gören fındıkların ücretinin ödenmesi. Zararımız tespit edilerek bize yardım edilmeli."

ÇAMURA BULANDI

Sebahattin Orak da büyük bir afetle karşılaştıklarını dile getirerek, "Şu anda bahçelerde çok fındık yok, fındık yerlerde çamura bulanmış şekilde ayıklamaya çalışıyoruz, zarar var" diye konuştu.