İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ve İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na araştırma önergesi verdi. Ülkede yaşanan sel felaketlerinde can kayıplarının fazla olmasına ve ağır maddi hasarların oluşmasına tepki gösteren Yaşar, Araştırma Komisyonu'nun ivedi şekilde kurulması için yetkililere çağrıda bulundu.

ZAFİYET KANITI

Önümüzdeki günlerde Samsun, Ordu, Giresun, Rize ve Artvin'in kıyı ilçelerinde kuvvetli sağanak yağışın devam edeceğine dair meteorolojiden yapılan uyarılara ilişkin 'Meteoroloji yeni felaketlerin haberini veriyor' dedi. Yaşar, 'Meteorolojinin yaptığı bu uyarı bir zafiyet olduğunun açık kanıtıdır. Teknolojik şartların getirdiği iyileştirme koşulları göz önünde bulundurulduğunda, köprülerin sel felaketi karşısında çökmesi, maddi ve manevi zararların yaşanması yetkililerin gerekli iş ve eylemleri gerçekleştirmediğini açıkça ifade etmektedir. Yapılan, yol, oto-yol, köprü gibi kullanımı gereklilik arz eden ve özellikle riskli bölgelerde bulunan çalışmaların kontrollerinin yapılması, gerekli görüldüğü takdirde güçlendirme işlemlerinin gerçekleştirilmesi önem arz etmektedir" diye konuştu.

O SÖZLERDEN BIKTIK

Yaşanan felakette Karadeniz halkı için temel geçim kaynaklarından olan fındıkta yüzde 70 kayıp olması hususunun da göz ardı edilemeyecek bir mesele olduğunu vurgulayan Yaşar, "Yaşanan her felaket sonrası yetkililer tarafından yapılan 'tedbirlerin alınacağına, bu tür olayların yaşanmayacağına' ilişkin açıklamalar vatandaşımızı artık tatmin etmiyor. Ülke olarak bu zararların ve mağduriyetlerin ortadan kaldırılması için gereken hassasiyeti göstermek zorundayız. Yaşadığımız olayların ardından 'çözüm sağlayacağız, mağduriyetleri gidereceğiz, zararları karşılayacağız' şeklindeki sözlerden bıktık, usandık. Ülkemizin yaralarını sarmak için üzerimize düşen görevleri yerine getirmek zorundayız. Yaraları sarmak için hepimize önemli görevler düşüyor. Yaşanan bu olayların son bulmasını diliyor, halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve bütün vatandaşlarımızın her zaman yanında olacağımıza söz veriyoruz' ifadelerini kullandı.