Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından 2018 yatırım programı kapsamına alınan 40 yataklı Salıpazarı Devlet Hastanesi inşaatına başlanıyor. Modern mimari yapıya sahip olacak hastane, güçlü altyapı, teknoloji imkanlarıyla donatılacak.

YER TESLİMİ TAMAM

Yavaşbey Mahallesi'nde yapılacak olan 40 yataklı Devlet Hastanesi'nin yer teslimi yapıldı. Sağlık Bakanlığı temsilcileri, Belediye Başkanı Halil Akgül, Fen İşleri Müdürü İlyas Aydın ve Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Elif Bayçelebi, yüklenici firmaya yer teslimini yaptı. Yaklaşık 11 bin metrekare alana inşa edilecek Salıpazarı Devlet Hastanesi inşaatının en kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

KONFORLU HİZMET

Vatandaşların yüksek standartta, konforlu sağlık hizmeti alabilmesine yönelik yapılan proje çalışmalarında odalar tek ve çift kişilik olarak dizayn edildi. Tek yataklı oda sayısı 14, 2 kişilik oda sayısı 6 olarak planlanan hastanede, diyaliz ünitesi 10 yatakla hizmet verecek. Poliklinik sayısı 16 olarak planlanan hastanede, diş ve ağız sağlığına yönelik hizmet verecek 5 ünite yer alacak. 2 ameliyathane, 4 yataklı yoğun bakım ünitesi ve 2 yataklı yanık odasının yapılacağı hastanede, sosyal donatı alanları ile birlikte 56 araçlık otopark alanı da inşa edilecek.