Suriye de yaşanan iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli mültecilerin Hatay'ın Altınözü ilçesi Boynuyoğun Konaklama Merkezinde boş vakitlerini değerlendirmek, meslek edinmelerini sağlamak ve dul-yetim-öksüz ailelerin gelir adaletsizliğini dengelemeye katkı sağlamak amacıyla Altınözü Kaymakamlığı koordinesinde, Welt Hunger Hilfe'nin (WHH) katkılarıyla 113 dul, yetim ve öksüz aileye katkı sağlamak amacıyla hazırlanan 'Hayal Örtümüz Seramız' projesinde biber hasadı başladı.
Gerçekleşen ilk hasattan bin 730 kiloluk biber elde ettiklerini belirten Hayal Örtümüz Seramız Projesi Koordinatörü Gökhan Arslan, projeyi 6 dönümlük sera arazisi içerisinde gerçekleştirdiklerini ifade etti. Projeden 113 dul, yetim ve öksüz ailenin yararlandığını vurgulayan Koordinatör Arslan, 'Kaymakamımız Sayın Bülent Uygur'un talimatı üzerine böyle bir sera yapmaya karar verdik. Yaklaşık 6 dönüm üzerine kurulu bir seradır. 3 dönümü biber, 3 dönümü salatalık olmak üzere toplamda 6 dönümdür. Buradaki projeden toplamda 113 dul, yetim ve öksüz aile yararlanacak. Şu anda biber hasadındayız. Biber hasadının ilk döneminde toplamda bin 730 kiloluk bir hasat elde ettik. Bu elde edilen gelirin yüzde 60'ı çalışanlarımıza dul, yetim ve öksüz ailelerine verilecek olup, yüzde 40'ı da projenin devamlılığını, sürdürülebilirliğini artırmak amacıyla bir sonraki döneme bırakılmıştır. Projenin finansörü Welt Hunger Hilfe (WHH) olmuştur. Elde edilen biberlerimiz salçaya dönüştürülüyor aynı zamanda toz biber olarak üretilecek. Biber döneminden sonra salatalık ve domates ekmeyi düşünmekteyiz. Bu aileler dönüşümlü şekilde yararlandığı için ilk dönemde yararlanan aileler bir sonraki dönemde yararlanmayıp toplamda 113 aileye maddi destek sağlamış olacağız. Bu ailelerin tamamının dul, yetim ve öksüz olduğundan dolayı hayırlı proje oldu bizler için. Bundan dolayı başta Altınözü Kaymakamımız Bülent Uygur olmak üzere, Welt Hunger Hilfe (WHH) yardım kuruluşuna da teşekkür ederiz' açıklamalarında bulundu.
Biber Serası Projesi çalışanlarından 65 yaşındaki Muhammed Bubbu, Türkiye'nin ve Türk vatandaşlarının kendilerine sahip çıktıklarını belirterek teşekkürlerini ifade etti. Bubbu, 'Suriye'deki yaşanan olaylardan sonra buraya geldim. Bu serayı yapan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne müteşekkiriz. Toplamda 7 çocuk sahibiyim. Esed'in zulmünden kaçıp buraya geldik. Türkiye Devleti'ne sığındık. Türk kardeşlerimize teşekkürü bir borç biliriz aynı zamanda Türkiye Devleti'ne de teşekkür ederiz' dedi.
Babasının Suriye'deki savaşta şehit olmasının ardından 5 kardeşine bakmakla yükümlüğü olduğunu belirten seranın genç çalışanlarından Ali Hicazi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a minnettar olduklarını ifade etti. Hicazi, 'Buradaki seranın yapılmasında katkı sağlayan Altınözü Kaymakamımız Bülent Uygur'a teşekkür ederiz. Biz 6 kardeşiz, kardeşlerimin 5'i de okuyor. Ailede çalışan bir tek benim. Bu seranın da çok büyük katkısı oldu bize, maddi açıdan. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a minnettarlığımızı bildiririz' dedi.
Serada elde edilen ürünlerin esnafa ya da vatandaşlara satılacağı öğrenildi.