CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, yaptığı açıklamayla Artvinlilerin Cerattepe'de maden arama çalışmalarına karşı direnişine destek verdi.

Tufan Akcagöz, "Artvin'in Kafkasör Yaylası Cerattape Bölgesi'nde, AKP'ye yakın işadamı Mehmet Cengiz'in sahibi olduğu Cengiz Holding tarafından başlatılmak istenen madencilik faaliyetlerine karşı Artvin halkı direnişe devam ediyor. Cerattepe'de, madencilik faaliyetinin yürütülmesinin, bölgeye ve doğaya ciddi tahribat verecek olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Kapitalizmin bu baskıcı tutumunu kınamakla birlikte, Artvin halkının duyarlılığının da anlaşılması gerektiğini düşünüyoruz. Biz de Artvin halkı gibi düşünüyor ve 'Artvin'in üstü altından güzel' diyoruz. Bu halk duyarlılığına karşı, bölge halkını hiçe sayarcasına devlet güçlerinin bu tazyik için seferber edilmesini de doğru bulmuyoruz" diye konuştu.

Artvin'de gerginlik tırmanıyor!

HAKLI TALEPLER
Akcagöz, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Artvin Cerattepe'de tasarlanan, bölge halkının geleceğine yönelik ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Artvin halkının haklı talepleri görmezden gelinemez. CHP Samsun İl Örgütü olarak, duyarlı Artvin halkının yanındayız. Cerattepe'nin katline izin vermeyeceğiz. Bahse konu maden şirketi sahibinin kimliğine ve 17/25 Aralık sürecinde basına yansıyan telefon tapelerindeki konuşma içeriklerine bakıldığında, halkın bu siyasete teslim olmamak için direniş göstermesini daha iyi anlıyoruz.