Müze Müdürlüğü ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) iş birliği ile antik kentin gün yüzüne çıkarılması için yürütülen çalışmalar antik kentin hamam bölgesinde devam ediyor. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Şengül Dilek Ful, Sebastapolis Antik Kenti'ndeki bu yılki kazı çalışmalarının 28 kişilik ekiple sürdüğünü söyledi.

DÜNYANIN DA İLGİSİNİ ÇEKİYOR

Kazı çalışmalarında antik kentin hamam bölümünün ortaya çıkarıldığını anlatan Ful, 'Antik kentin hamamının bütün planı çıkarılmış durumda. Hamamın doğu ve güney kesimlerinde çalışmalarımızı başlattık. Hamamın tamamı ortaya çıkmış durumda. Açmalardaki kazıları da tamamladığımızda bunu daha iyi anlayabileceğiz' dedi. Kazı çalışmalarına dünyanın da ilgisi olduğunu ifade eden Ful, daha önce Prens Charles'in antik kenti iki kez ziyaret ettiğini hatırlattı.

HEDEFİMİZ TÜMÜNÜ ORTAYA ÇIKARMAK

İl Kültür ve Turizm Müdürü Adem Çakır da Türkiye'nin arkeolojik zenginliği olarak, Roma ve Bizans dönemlerinin önemli bir şehir kalıntısı olan Sebastapolis Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Kazılarla ilgili kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini belirten Çakır, "Burada kazı çalışmaları uzun yıllar devam edecek. Antik kentte hamam ve kilise bölgelerinde kazı çalışmaları yapılıyor. Bizim hedefimiz şehrin tamamını ortaya çıkarmak. Daha anıtsal yapıları ortaya çıkarmak. Bu yapıları sergilemek" diye konuştu.