Başarı hikayesinin adı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti'nin kuruluşunun 17. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Karaaslan, '14 Ağustos 2001'de, milletimizin adalet ve kalkınma ihtiyacının gereği olarak, siyasi hayatı boyunca hep milletin sesine kulak veren Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan AK Parti'miz kuruluşundan 15 ay sonra tek başına iktidara gelerek, milletimiz tarafından ne denli büyük bir umut olduğunu göstermiştir. İktidara geldiğimiz günden bu yana, taşıdığımız yüksek sorumluluk bilinciyle gece gündüz demeden tüm kadrolarımızla birlikte ülkemizi kalkındırmak, milletimize daha iyi hizmetler sunmak için çalıştık. Girdiğimiz tüm seçimlerden aziz milletimizin takdiriyle yüksek oy oranları ve güçlü bir destekle çıktık. Son 16 yıllık dönemde Türkiye'de, geçmişle kıyaslanamayacak ölçüde dev adımlar attık, hak ve özgürlüklerden yatırım ve hizmetlere çok geniş̧ bir yelpazede ilerleme sağladık. AK Parti'miz; hayata geçirdiği icraatlarla hizmet çıtasını sürekli yükselterek, cumhuriyet tarihimizde eşi görülmemiş̧ bir başarı hikayesi yazmıştır' ifadelerine yer verdi.


AK Parti milletin sesi

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, AK Parti'nin 17. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Milletvekili Köktaş, mesajında şu sözlere yer verdi: "AK Parti milletin sesi, Türkiye'nin partisidir. AK Parti milletin ta kendisidir. AK Parti, tüm vatandaşlarımızın gönlüne dokunmuş bir partidir. Tüm hanelerde, binalarda, sokaklarda, mahallelerde, ilçelerde, şehirlerde hizmeti olan, eseri olan bir partidir. Kuruluşundan kısa bir süre sonra yapılan 3 Kasım 2002 seçimlerinde tek başına iktidar olan AK Parti, siyasi ve ekonomik sıkıntılarla yoğun bir şekilde uğraşan Türkiye'nin, kepenklerin kapandığı, fabrika şartellerinin indiği dönemde kurtuluşun ve istikrarın umudu olarak güneş gibi doğdu. Milletimizle el ele vererek başladığımız bu kutlu yürüyüşümüzde Türkiye'yi her alanda ön saflara taşırken, bunun yanı sıra da hizmetler, icraatlar, dev eserler, büyük reformlar ve sessiz devrimler gerçekleştirdik. Bizler ülkemizin büyümesi, milletimizin huzur ve refahı için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Partimizin 17. kuruluş yıl dönümünün teşkilatlarımıza ve desteğini artırarak devam ettiren aziz milletimize, ülkemize ve tüm dünya insanlığına hayırlar getirmesini temenni ediyorum.'


AK Parti'nin sahibi milletimiz

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti'nin kuruluşunun 17. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı. Şahin mesajında, 'AK Parti, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde milletimize hizmet için 17 yıldır seferberlik halinde çalışıyor. Milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki AK Parti'nin sahibi milletimizdir. Bizler milletimizin iradesine teslim olmuş bir anlayışın sahibiyiz. 24 Haziran'da liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'sız, bir Türkiye isteyenler emellerine ulaşamadılar. Şimdi darbelere, seçimlere, operasyonlara rağmen ayakta duran Türkiye'nin bu kez üzerinde oynanan oyun ekonomik operasyonlardır. Türk milleti aziz bir millettir. Dün darbelerin karşısında nasıl dik durduysa bugün de ekonomik darbenin karşısın da öyle dik duracaktır. Bizim milletimiz esir edilemez ve diz çökmez. AK Parti ailesi olarak son nefesimize ve kanımızın son damlasına kadar İstiklal Marşımızın anlamına uygun olarak devletimizin ve milletimizin hizmetinde olacağız' diye konuştu.


Ak sevda 17 yaşında

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, AK Parti'nin 17. kuruluş yıldönümü ile ilgili mesaj yayımladı. Başkan Tok mesajında, AK Parti'nin kuruluşunun Türkiye'nin karanlıktan aydınlığa çıkışının en önemli dönüm noktası olduğuna vurgu yaptı. Tok, 'AK Parti, ülkemizin siyasi ve ekonomi alanlarında büyük sıkıntılar yaşadığı, ümitlerin karardığı bir dönemde 14 Ağustos 2001 tarihinde Kurucu Genel Başkanımız, seçilmiş ilk Cumhurbaşkanımız ve yeni sistemin ilk Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın Genel Başkanlığında Türk siyaset sahnesinde güneş gibi doğmuştur. AK Parti, Türkiye siyasetinde ezberleri bozan milletin egemenliği üzerindeki bütün vesayeti kaldıran, devleti toplumdan ayıran siyasi tarihi silmiş Türkiye partisidir' ifadelerine yer verdi. Vatandaşlarımıza hizmeti her şeyin üstünde gören AK Parti anlayışının yer aldığı daha nice ak yıllara, ak icraatlar ile ulaşmak dileğiyle partimizin 17. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum' şeklinde konuştu.


Yapılanlar devrim niteliğinde

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, AK Parti'nin 17. kuruluş yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Taşçı mesajında, 'Türkiye'nin karanlık kaderini aydınlatmak için 17 yıl önce kurulan ve kurulduğu günden bugüne milletin menfaatleri doğrultusunda her zaman dik duran, gücünü milletten alan hatta milletin ta kendisi olan bir partinin adıdır AK Parti. 17 yıllık siyasi hayatında, 16 yıllık kesintisiz iktidar süreci boyunca, devrim niteliğinde hizmetlere imza atan AK Partinin neferi olmaktan, böylesine kutlu bir davanın hizmetkarı olmaktan gurur duyuyorum. Türkiye'de 14 Ağustos 2001 tarihinden bugüne çok şey değişti. Ülkemizin elde ettiği güç, hem içeride hem de dışarıda Türkiye düşmanlarını rahatsız etmiştir. Hain darbe girişimiyle milletimizi bölemeyenler, bugün de ekonomik darbe operasyonlarıyla Türkiye'ye diz çöktürmek istiyorlar. Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Türk milletinin gücünü de arkasına alarak bugünlerden daha da güçlenerek çıkacak' ifadelerini kullandı.


Türkiye oyunlara rağmen çağ atladı


Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti'nin 17. kuruluş yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Genç, mesajında, 'Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' sloganıyla kurulan AK Parti ile Türkiye; ekonomi, dış politika, askeri, eğitim, sağlık, ulaşım ve demokratikleşme gibi birçok konuda çağ atladı. Bugün Türkiye, istikrarın ne kadar önemli olduğunu AK Parti ile gördü. İstikrar sayesinde bugün dev yatırım ve adımlarla Türkiye, dünyada yeniden sözü geçen bir ülke konumuna geldi. Bu yüzdendir ki dış güçler ekonomik operasyona yeltenmiş, ellerindeki son kozu da kullanarak ülkemize diz çöktürmeye çalışmışlardır. Ancak Türkiye ekonomisinin bünyesi sağlam. Bu süreçte kimse gerçekçi olmayan haberlere ve hareketlere itibar etmemeli. Türkiye olarak Allah'ın izni, milletimizin ferasetiyle bu süreçten de güçlenerek çıkacağız. Bu vesileyle partimizin kuruluşunun 17. yıldönümünün ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum' ifadelerine yer verdi.