CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak, yerel seçimlerin öne çekilmesi tartışmaları ve parti olarak yaptıkları çalışmalarla ilgili olarak açıklamada bulundu.

MÜMKÜN DEĞİL

Yerel seçimin erken yapılmasının mümkün olmadığını dile getiren Başkan Kundak, "Yerel seçimle alakalı erken yapılma ya da zamanında yapılma gibi açıklamalar var. Son olarak erken yapılmayacağı açıklandı, ama bunlar çok da önemli değil. Çünkü tarihin değişmesi, meclis çoğunluğuyla sağlanabilecek bir durum. Bunun için de AKP ve MHP'nin oyu yeterli olmuyor. Diğer partilerin de katkı vermesi lazım. Ayrıca yaşadığımız ekonomik kriz, yakın zamanda seçim yapılabileceğini göstermiyor. Yani ekonomik anlamda seçim ortamı şu an için yok" diye konuştu.

ÇALIŞMALARA BAŞLADIK

Seçim çalışmalarına başladıklarını belirten Kundak, "17 ilçemizdeki danışma kurullarımızı toparladık. 24 Haziran seçimlerini değerlendirdik. Nerede eksiğimiz var, daha iyi sonuçları nasıl alabilirdik gibi konuları konuştuk. İlçelerden aldığımız bilgilerle İl Danışma Kurulu'nu toplayacağız. Buradan çıkan sonucu da Genel Merkez'le paylaşacağız. Hangi tarihte olacağı kesin değil, ama yerel seçimler için biz çalışmalarımızın başlangıcını yaptık. Bu uzun bir süreç, ne kadar iyi ve planlı çalışırsak o kadar başarı kazanacağımıza inanıyorum. Hedefimiz, kaybettiğimiz ilçeleri geri almanın yanı sıra bunun üzerine de koymak. En az 4-5 ilçede partimizin bayrağını dalgalandırmalıyız. Tabi ki bizler, her ilçede yoğun bir gayret göstereceğiz. Her haneye girmeye, her vatandaşımızın elini sıkmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU