Samsun'daki il ve ilçe ziraat odaları başkanları ile TÜYAP Samsun yönetimi, 26-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 4. Tarım Fuarı'nda yapılacak çalışmalarla ilgili istişarelerde bulundu. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantının ardından, TÜYAP Samsun Bölge Müdürü Server Seçer açıklamalarda bulundu.

150 İLÇEDEN ÇİFTÇİ GELECEK

Seçer, "Bu yıl elbirliği ile tarım fuarımızın dördüncüsünü gerçekleştireceğiz. 17 ilçemiz ve komşu illerimizle beraber Samsun Tarım Fuarı'na ev sahipliği yapacağız. Bu yıl hem ziyaretçi hem de katılımcı sayısında artış kaydedeceğimizi öngörüyoruz. Yaklaşık 150 ilçeden çiftçileri fuara taşıyacağız. Fuara karşı heyecan ve heves fazla. Çarşamba İlçesi bu fuarın onur konuğu. Geçtiğimiz yıl 50 bin ziyaretçi vardı, bu sene daha da fazlasını bekliyoruz. Hayvancılığa daha da fazla önem verdik. Arıcılık, seracılık ve hayvancılıkla ilgili bütün firmalar burada olacak. Ziyaretçi zenginliği de bununla beraber artacak" ifadelerini kullandı.

FUARI GÜNDEMDE TUTACAĞIZ

Tarım fuarının en iyi şekilde geçmesi için çalıştıklarını kaydeden Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü ise, "Tarım fuarı ile ilgili bütün konuları ele aldık. Umarım bu sene daha fazla ziyaretçi gelmesini sağlayacağız. 50 bin olan ziyaretçiyi 150 bine çıkarmak için gayretle çalışıyoruz. Samsun ismini öne çıkaracağız, fuarı gündemde tutacağız" şeklinde konuştu.

Şükrü Berk ASKAR