Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'Onların iPhone'u varsa öbür tarafta Samsung var, Venüs var Vestel var. Ne yaptığımızı anlasınlar. Biz kendimize yeteceğiz' açıklamasını hatırlatan AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Samsun'da üretimi yapılan Reeder markasının tabletleri ve yüksek performanslı telefonları ile tanışmak için firmanın "İpone'unu getir, Türk markası Reeder telefonu götür" kampanyası ile harika bir fırsat sunduğunu belirterek destek çağrısında bulundu. Tekkeköy'de bulunan Reeder firmasının üretim yapıldığı fabrikayı ziyaret ettiğini, başarılı çalışmalara imza atıldığını ifade eden Milletvekili Köktaş, kendisinin de kampanya ya destek verdiğini kaydetti.

BAĞIMLILIK KAÇINILMAZ

Milletvekili Köktaş, Amerika ile Türkiye arasında çıkan ekonomik krizden ötürü önce Amerika'nın Türkiye'ye uygulamış olduğu gümrük vergilerine karşılık mütekabiliyet esasıyla Türkiye'nin de ABD'nin yaklaşık 50 ürününe vergileri arttırdığını ifade etti. Köktaş, 'Bu ürün kalemleri arasında bugüne kadar yaklaşık 7 milyar dolarlık harcama yaptığımız Apple marka cep telefonları İpone önemli yer tutmuştur. Son bir yıl içinde Samsun Tekkeköy'de kurulmuş olan yerli mühendislerin, yerli teknolojileri ile birleştirdiği Reeder marka tablet ve yanında kendi markası olan cep telefonları piyasaya sürmeye başladı. Yerli ürünümüz olan Reeder markasının yapmış olduğu kampanyaya ilk günden itibaren Reeder tablet ve telefonlarımızı alarak katıldık. Bu anlamda kendi ürettiğimiz ürünlere sahip çıkmadıkça, onların katma değerlerini arttırmadıkça, dışa bağımlılığımız devam ettikçe, Türkiye'nin başına böyle ekonomik yaptırımlar gelmesi kaçınılmaz' dedi.

OMUZ OMUZA YÜRÜYECEĞİZ

Milletvekili Köktaş, 'Geçmiş dönemlerde ülkemiz bunları yaşadı. Bugün de bunları yaşıyoruz fakat bugün güçlü bir Türkiye olmamız, ekonomi temellerimiz sağlama oturmuş olmasından dolayı bugünkü krizi, geçmiş dönemlerdeki krizlere oranla çok daha kolay ve rahat atlatabileceğimize inanıyorum. Bu vesileyle Samsun şehrinin teknolojiye yapmış olduğu katkıdan dolayı gurur duyuyorum. Bu teknolojik ürünleri Samsun'a kazandıran yatırımcılara, müteşebbislere çok teşekkür ediyorum. Siz değerli basın mensuplarımızın aracılığı ile de buradan kendilerine de bir çağrıda bulunmak istiyorum: Ne zaman, nerede bize ihtiyaçları olursa onların yanındayız, beraberiz, sağınızda solunuzda değil, omuz omuza yürümeye devam edeceğiz' şeklinde konuştu.