Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Kurban Bayram öncesinde Dereler Mahallesi'ndeki Hayvan Pazarı ve Kurban Satış Yeri'ni gezerek satıcıları ziyaret etti. Pazarda incelemelerde bulunan Başkan Genç, bayram öncesinde ilçeye gelerek hayvan satışı gerçekleştiren üreticilere bereketli satışlar diledi. Son derece modern şartlarda hizmet veren canlı hayvan pazarında satıcılar ve alıcılar için her şeyin düşünüldüğünü belirten Başkan Genç, vatandaşları kurbanlıklarını sağlıklı ve güvenilir ortamdan almaları için Canik Canlı Hayvan Pazarı'na davet etti.

GÜVENİLİR ORTAM

Satıcılarla sohbet eden ve sıkıntılarını dinleyen Başkan Genç, "100 metrekarelik 90 parselden oluşan Canlı Hayvan Pazarı ve Kurban Satış Yeri içerisinde otopark, tuvalet, kantar yeri, mescide, duş bulunuyor. Ayrıca pazar içerisinde bir veteriner de yıl boyu görev yapıyor. Burada satıcıların elektrik ve su ihtiyaçlarına kadar her şey düşünüldü. Hayvan satıcıları rahat bir ortamda ticaretlerini, vatandaşlarımız ise canlı hayvan alışverişlerini kolayca yapabiliyor" dedi.

ÜRETİCİLERE EKONOMİK KATKI

Başkan Genç, "Burayı hayvan satış ve kesimlerinin hijyenik ortamda sağlanmasının yanında üreticilere ekonomik kazanç sağlaması amacıyla yaptık. Kurbanlık satışlarının yanı sıra yıl boyunca adaklık gibi canlı hayvan satışları da burada gerçekleşiyor. Burası bu bakımdan kırsal kesimdeki hayvan üreticilerimizin ekonomisine katkı sağlıyor. Aynı zamanda kent içinde kaçak ve hijyen olmayan koşullarda satış ve kesimlerin de önüne geçiliyor" diye konuştu.

KURBANLIĞI CANİK'TEN ALIN

Halkın rahat ve fiziken uygun mekanlarda hayvan ve kurban alımına yardımcı olmayı ve oluşabilecek olumsuz görüntülerin önüne geçmeyi amaçladıklarını ifade eden Başkan Genç, "Kurban satış yerinin içerisinde tuvalet ve duş imkanları başta olmak üzere, kafeterya, mescit gibi pek çok sosyal imkanı hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz. Vatandaşlarımızı, kurbanlıklarını sağlıklı ve güvenilir ortamdan almaları için Canik Canlı Hayvan Pazarı'na davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kurban satış yerinde bulunan çocuklarla da yakından ilgilenen Başkan Genç, görüştüğü hayvan satıcılarının bayramlarını kutladı.