Samsunspor Gençlerbirliği karşısında adeta tek bir pozisyon vermeden 3 puanı alan taraf oldu.

Samsunspor için teknik heyet değişikliğinden sonra göze batan en belirgin değişiklik başlama vuruşuyla birlikte yapılan müthiş pres ve baskı oldu.

Samsunspor'u 17. dakikada öne geçiren gol de bu presin ürünü oldu. Orta sahada rakibe müthiş bir pres yapıldı rakip geri pas yaparken topu kapan Dougles iyi bir vuruşla takımını öne geçiren golü attı.

Bu golden sonra da oyunun mutlak hakimi Samsunspor'du. Emre orta sahaya dinamizm kazandırmış. Bu gerçek ancak bu kadar gereksiz fauller yapmaya devam ederse birçok maçta takımını eksik bırakır bunu da birilerinin anlatması gerekir,

Novikovas adeta takımın oyun aklı olmuş, iyi de olmuş şut atıyor gol pası veriyor. Zeki ve Soner kanatlarda hatasıza yakın oynadı.

Boldrin ve Harris etkimi oynadı etkili oynamakla kalmayıp rakibe sürekli baskı yaparak orta sahada hataya zorladılar.

Samsunspor'un belki de tüm maç boyunca yaptığı tek büyük hata ikinci yarının başında atılan kornere neredeyse tüm takımın gitmesi sonucu Gençlerbirliği takımının Samsunpor'u 3 e 1 yakalaması oldu. Bu çok basit hata artık amatörde bile yapılmıyor.

Gençlerbirliği faturayı kesemedi ama iyi bir takım bu hatanın bedelini ağır ödetirdi.

Alim ile gelen ikinci golden sonra zaten maç bitti. Rakibin Samsunspor'un üstüne gelecek gücü de yoktu becerikli ayakları da.

Samsunspor adına bir iyi şey de Celil'in sahalara dönmesi oldu. Celil sahada kısa süreli kalsa da oynadığı oyunla orda sahada ona ne kadar çok ihtiyaç olduğunu ortaya koydu.

Bu maçta alınan 3 puan sevindirici ama daha ötesi iyi bir futbol ile alınmış olması güzel.