TEPKİ GÖSTERDİ

Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, 19 Mayıs'ın 100. yılına kısa bir süre kala göreve geldiği günden bu zamana yaptıkları ve bundan sonra yapacakları sportif aktiviteler hakkında basına düzenlenen kahvaltı sonrasında açıklamalarda bulundu. Karayılmaz ilk olarak eylül ayında Samsun'da Dünya Okçuluk Şampiyonası finallerinin oynanacağını belirtti. Ayrıca 19 Mayıs 1919'un 100. yıl dönümünde 19 bin 1919 sporcunun aynı anda oryantiring yarışı yaparak dünya rekoru kıracağını belirten Müdür Karayılmaz, Samsun'da lisanslı sporcu ve spor faaliyetlerinin geçtiğimiz yıla göre arttığını da söyledi. Karayılmaz, son zamanlarda Samsunspor ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü adına basında yer alan yanıltıcı haberlere de tepki gösterdi.

BÜTÜN FİNALLER SAMSUN'DA

Samsun'da 2019 yılında 8 günde 5 bini aşkın sporcunun yarışacağını söyleyen Karayılmaz, "19 Mayıs'ın 100. yılı münasebetiyle bütün federasyonlara müracaat ettik. İlk cevap Üniversite Sporları Federasyonundan geldi. Bütün finaller Samsun'da yapılacak. 10 Mayıs 2019 ile 18 Mayıs 2019 tarihleri arasında 8 günde 5 bini aşkın sporcu burada yarışacak. Bir dünya rekoru kırmayı düşünüyoruz. Aynı anda 19 bin 1919 sporcu ile Samsun'da yarışma yapacağız. Bunun alt yapısını Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptık. Yaklaşık 200'ün üzerinde antrenöre bu konuda eğitimler verildi. 19 Mayıs'ı kültürel, sanatsal ve sportif açıdan çok farklı yaşayacak.19 Mayıs'ın 100. Yıl dönümü etkinlikleri çok güzel olacak. O dönemki otellerin rezervasyonları bile dolmuş durumda" dedi.

TARİHE GEÇECEK

Dünyanın en prestijli okçuluk şampiyonasının Samsun'da yapılacağının altını çizen Karayılmaz, "İsviçre'de okçuluğun mükemmeliyet merkezi var. Bizim tesisimizin 3'te 2'si kadar olan bir yere mükemmeliyet merkezi demişler. Samsun'da ondan çok daha mükemmelini gerçekleştirdik. Yaptığımız Türkiye Şampiyonası'nda bin 152 sporcu katılımıyla katılım rekor kırdık. Bu yıl yapılan şampiyonlarda en iyi 32 sporcu arasına giren 32 sporcu 27-30 Eylül tarihleri arasında Samsun'da Batı Park'ta Amazon Köyü'nde bulunan dev aslanların orada dünya şampiyonasının final ayağı yapılacak. Samsun tarihinde görülmüş en güzel organizasyonlardan bir tanesi olacak. Dünyaya tanıtım açısından da bu etkinliğin önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

Mustafa CİVELEK