Samsun TEMA İl Temsilcisi Leman Özay, ilçe temsilcileri ve mahalle sorumluları, TEMA Vakfı'nın her yıl İstanbul'da düzenlediği Saha Koordinasyon Toplantısı'na katıldı. Toplantı 'Umut Yeşertiyoruz' sloganı ile 9-12 Ağustos 2018 tarihlerinde İstanbul Özyeğin Üniversitesi'nin ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıya ülke genelinden il, ilçe, semt, mahalle temsilci ve yardımcıları, gönüllüler, üniversitelerdeki Genç TEMA temsilcileri ile vakfın yönetim kurulu, üyeleri ve çalışanları katıldı.

BİLGİLENDİRME YAPILDI

Program Haberci Coşkun Aral'ın 'İnsanın Dünyası, Dünya'nın İnsanı' sunumu ile başladı. TEMA Vakfı Genel Müdürü Oben Akyol, vakfın eğitim projeleri hakkında bilgi verdi. Akyol, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan yeni protokolü ile savunuculuk hizmetleri, ağaçlandırma çalışmaları ve gönüllülük çalışmalarından bahsetti. TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç ise 2017-2018 dönemini, 2018-2019 yılının hedefleri ve çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı.

EN İYİ ÖRNEK PROJE

Umut Yeşerten Örnekler bölümünde illerde uygulanan başarılı projeler anlatıldı. Bunlardan En İyi Ekip Çalışması Gönüllü Sayılarının Artışı ve Teşkilatlanma İle Örnek İl Çalışması sunumunu Samsun İl Temsilcisi Leman Özay yaptı. Aynı zamanda Atakum TEMA İlçe Temsilcisi Habib Alan, Mektebi Cihan Okulları'nda yapılan 'Tohumdan Fidana Fidandan TEMA'ya' adlı projesiyle en iyi örnek proje dalında birincilik ödülü aldı. Toplantıda ayrıca termik santrale karşı savunuculuk çalışmaları uygulamaları olarak anlatıldı.

DOĞA EĞİTİMİ ANLATILDI

Milli Eğitim Bakanlığı Ar-Ge ve Projeler Daire Başkanlığı Proje Birimi Sorumlusu Songül Koçer, TEMA-MEB arasında yapılan yeni protokolü anlattı. Saha ve Gönüllülük Bölüm Başkanı Ayşe Yapıcı ise geçen sene ile bu sene arasında gönüllü sayısındaki artış, il ve ilçelerdeki temsilcilikler, okullardaki temsilcilikler, Genç TEMA faaliyetleri hakkında genel değerlendirmeler yaptı. Atölye çalışmalarında ise çocuklarla doğa eğitimi, iklim değişikliği, toprak koruma kurulları, verimlilik değerlendirme ve ekip oluşturma, sosyal medyada yeni uygulamalar konularında katılımcılara bilgi verildi. 4 gün süren toplantı Kurucu Onursal başkanlar Hayrettin Karaca ve Nihat Gökyiğit'in mesajlarının izlenmesinin ardından Genel Müdür Oben Akyol ve Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç'ın genel değerlendirmesi ile sona erdi.