Havza Muhtarları Derneği'nin, ağustos ayı istişare toplantısı gerçekleştirildi. Dernek lokalinde düzenlenen toplantıda konuşan Havza Muhtarları Derneği Başkanı Ahmet Çavdar, bu toplantılar sayesinde mahalle ve mahalle sakinlerinin sorunlarını tespit etmeyi hedeflediklerini söyledi.

İŞBİRLİĞİNE AÇIĞIZ

Toplantılardan çıkan sonuçları sivil toplum kuruluşu olarak ilgili birimlere aktararak, çözüm önerisinde bulunacaklarını dile getiren Başkan Çavdar, 'Kurulduğumuz günden bu yana ilçemiz ve mahallelerimiz için yapılacak her işte işbirliğine açık olduk ve bundan sonra da açık olacağız. İlçemizde bayram tatili boyunca farklı dernekler tarafından 4 festival düzenlenecek' dedi.

ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR

Toplantıya katılan Esenyurt Havzalılar Derneği Başkanı Muharrem Kurtça, dernek tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek olan festivale herkesi davet ederek, 'Bundan 5-6 yıl önce İstanbul'da Havza'nın ismi bilinmiyordu. Şimdi ise gerek ilçemizde gerek ise İstanbul'da çeşitli dernekler tarafından düzenlenen, festival, şenlik ve piknikler ile adından söz ettiren bir ilçe olduk. Biz de dernek olarak birkaç yıldır böyle bir etkinlik için çalışmalarımızı sürdürüyorduk. Aslançayır Yaylası'nda düzlenecek olan ve çeşitli yarışmalar, at yarışı ve güreşlerin yer alacağı etkinliğimize herkes davetli' şeklinde konuştu.