Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Kurban Bayramı için Kırsal Hizmetler, Zabıt ve Temizlik İşleri Müdürlükleri olmak üzere ilgili birimlerde görevlendirmeler yapıldığını dile getirdi. Yapılan görevlendirmeler neticesinde Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından bayram öncesi kurbanlık pazarında denetimler sürüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından da ilçe genelinde temizlik çalışmalarına başlandı.

TEDBİRLERİMİZİ ALDIK

Başkan İkiz, İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu kararları kapsamında bir dizi tedbir alındığına değinerek, 'Havza Belediye Başkanlığı olarak halkımızın rahat bir bayram geçirmesi için gerekli tedbirlerimiz aldık. İlçemizin temizliği ve halkımızın rahatı için her türlü çalışma planı yapıldı. Temizlik İşleri Müdürlüğü, bayram boyunca görevinin başında olacak ve çalışmalarına devam edecek. Şu an ekiplerimiz ilçe genelinde temizlik çalışmalarına devam ediyor. Halkımızdan ricamız; hem çevre hem de kendi sağlıkları için kesmiş oldukları kurbanların kullanılmayan atıklarını gelişi güzel atmamaları' dedi.

FESTİVALLERE DAVET

İkiz, zabıta ekiplerinin bayram öncesi ve bayram tatili boyunca görevlerinin başında olacağını dile getirdi. Başkan İkiz, 'Kurbanlarını kendi imkanları ile kesen vatandaşların dini ve hijyenik şartlara uyarak, hayvana eziyet vermeden kurbanları kesmeleri gerekiyor. Hastalıklı organların sokağa atılmaması, kedi köpek gibi hayvanlar tarafından çıkarılmayacak derinlikte çukurlara gömülmesi çok önemli. Hayvan pazarımız bayramın ikinci güne kadar açık. Halkımızın yaklaşan Kurban Bayramı'nı şimdiden kutlarım' ifadelerini kullandı. İkiz ayrıca bayram tatili boyunca ilçede dört festival düzenleneceğini belirterek, vatandaşları festivallere davet etti.