Ladik Belediyesi'nin 22. Geleneksel Akdağ Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlediği Ladik Yağlı Pehlivan Güreşleri geçen sene olduğu gibi bu sene de heyecanlı ve coşkulu geçti. Pehlivanlar geçidine sahne olan müsabakalara 14 boyda toplam 720 güreşçi katıldı. Dualarla başlayan Ladik Er Meydanı'ndaki güreşlerde kıran kırana mücadeleler yaşanırken, nefeslerin tutulduğu hareketli ve heyecanlı müsabakalar da izleyenleri mest etti.

PROTOKOLDEN YOĞUN İLGİ
Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı'nın ev sahipliği yaptığı Geleneksel Ladik Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne protokolde yoğun katılım gösterdi. Ladik Er Meydanı'nda CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Kaymakam Emrah Uzun, Emniyet Müdür Vekili İlhan Güler, AK Parti İlçe Başkanı Recep Dirican, CHP İlçe Başkanı Necati Akdemir, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, Vezirköprü Kunduz Yağlı Güreşleri Ağası ve iş adamı Bilal Acar, Ladikli iş adamı ve Ladik Güreş Ağası İbrahim Ünsal, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Akçansa Ladik Fabrika Müdürü Ömer Sinan, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, Ladik protokol üyeleri ile çok sayıda güreş sever kıran kırana mücadelelerin olduğu heyecanlı ve coşkulu müsabakaları tribünlerden takip etti.

Er meydanına çıkan Ladik Güreş Ağası İbrahim Ünsal ve 2017 Ladik Yağlı Pehlivan Güreşleri Başpehlivanı Orhan Okulu da altın kemeri ile tribünleri selamladılar.

BAŞPEHLİVANLARA TABLO

Ata sporuna özel ilgi gösteren Belediye Başkanı Selim Özbalcı, başpehlivanların şehitler için açtığı büyük Türk Bayrağı eşliğinde tribünleri selamlayarak, pehlivanlar ile toplu fotoğraf çekindi. Özbalcı, selamlama turunun ardından Ladikli başpehlivanlara birlikte çektirdiği fotoğrafın yer aldığı tabloları hediye etti.

ÖZBALCI, TEŞEKKÜR ETTİ

Ladik Yağlı Güreşleri'nde bir konuşma yapan Başkanı Selim Özbalcı, 'Pehlivanlar Diyarı olan memleketimizde, Kırkpınar başpehlivanlarını canlı canlı izlemek gerçekten mutluluk verici. Özlenen tabloyu çok şükür Ladik'e geri getirdik. Hem güreş severler hem de pehlivanlarımız için tüm imkanlarımızı seferber ederek, Geleneksel Ladik Yağlı Pehlivan Güreşleri'ni kusursuz bir şekilde yerine getiriyoruz. Bizim memleketimiz pehlivanlar şehri, yiğitlerin şehri. Bizler de bu ilçeye layık olmaya çalışıyoruz. Pehlivanlarımıza, bize yaşattıkları heyecanlı ve coşkulu müsabakalar için çok teşekkür ederim. Sanki 2017 yılındaki güreşlerimizi tekrar izliyoruz. Böyle müsabakaları izledikçe hem güreş severler hem de bizler gerçekten çok mutlu oluyoruz. Miniğinden başpehlivanına kadar bütün boylarda çok iyi, çok hareketli ve çok heyecanlı müsabakalar oluyor ' dedi.

BAŞPEHLİVAN 'BALABAN'

40 Başpehlivanın kıyasıya mücadele ettiği Ladik Er Meydanı'nda, finali Fatih Atlı ve İsmail Balaban yaptı. Kıran kırana güreşlerin olduğu ve izleyenlere Kırkpınar havasını hissettiren Geleneksel Ladik Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde başpehlivanlık mücadelesi de büyük bir heyecana sahne oldu. Çekişmeli geçen finalde 30 dakikalık ilk turda Atlı ve Balaban birbirlerine üstünlük kuramadı. Ardından 5 dakikalık puanlama güreşine geçildi. Puanlama güreşinde de puan alamayan Atlı ve Balaban daha sonra altın puan sistemi üzerinden güreşmeye devam ettiler. Fatih Atlı'yı altın puanla yenen İsmail Balaban, Geleneksel Ladik Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin şampiyonu olup, altın kemeri kazandı.