Hediye edilen iş makinesi ve ziyaret için açıklamalarda bulunan Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, ilçeye getirilen iş makinesinin teslim alındığını belirtti.

Başkan Hakan, 'Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız 1992 yılında Van'da Karayolları Bölge Müdürlüğü yapan bir ağabeyimizdir. 17 yıldır Samsun'da belediye başkanlığı yapmaktadır. Aynı zamanda da Tarihi Kentler Birliği Başkanlığı yapmaktadır. Bizim tanışmamız tarihi kentler birliğinde oldu. Bu konuda genel merkezimiz üzerinde bir ilişki geliştirdik. Samsun Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda bize kardeş, daha doğrusu abi belediye oldu' dedi.

Farklı projeler hakkında da görüşmelerin devam ettiğini belirten Başkan Hakan, 'Geçtiğimiz süreçte Samsun Büyükşehir Belediyemizi ziyaret ettik. Yarında Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz bey bizleri ziyaret edecekler. Biz kendileri ile Samsun'da görüştüğümüzde çok acil yatırım taleplerimizden bahsetmiştik. Bununla ilgili farklı projeler hazırladık ve bunu kendileri ile paylaşacağız. Bu anlamda bizim çok acil bir iş makinesi ihtiyacımız vardı. Bunu kendilerine iletmiştik. Sağ olsunlar kendileri gelmeden makinesi geldi. Bir tane kazıcı, yükleyici iş makinesi Gevaş'ta çalışmalara başladı. Bu anlamda kendilerine teşekkür ediyoruz. İş makinesi konusunda daha önce zaten sorunlar yaşıyorduk. Bu hediyeleri bizim için çok iyi oldu' ifadelerini kullandı.