Geçtiğimiz ay düzenlenen Kapıkaya Fest'te bindiği yamaç paraşütünün inişi sırasında ayağını kıran hayırsever iş adamı Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı H. Kaya Aşçı, bu kez de ayağındaki alçıya aldırmadan motosiklete binerek şehir turu attı. Memleketi Bafra ve Samsun'da düzenlenen her türlü sosyal ve kültürel etkinliklere maddi-manevi desteklerini esirgemeyen hayırsever Aşçı, geçtiğimiz ay düzenlenen Kapıkaya Festivali'nde bölgenin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla yamaç paraşütüne binmişti. Yere inişi sırasında ayağında kırıklar meydana gelen Aşçı, bir süredir gördüğü kırık tedavisinin ardından bu kez de ayağının alçıda olmasına aldırmayarak Motosiklet Festivali'ne katıldı. Ardından da ATV olarak bilinen dört tekerli motora binerek kortejle birlikte şehir turu attı.

MEMLEKET SEVDALISIYIM

Bafra'da ilki düzenlenen Motosiklet Festivali'nin ana temasının farkındalık oluşturmak maksadıyla 'çocuk istismarına hayır' olarak belirlenirken, festival öncesinde açıklamada Aşçı, 'Öncelikle memleketimi çok seviyorum ve Bafra sevdalısıyım. Şehrimizde düzenlenen her türlü sosyal ve kültürel etkinliklere gerek yurt içi gerekse yurt dışından işadamı misafirlerimizi de davet ederek katılım sağlıyoruz. Bunun yanı sıra düzenlenen ekinliklerde imkanları zorlayarak, elimden geldiğinde öncülük etmek istiyorum. Geçtiğimiz ay düzenlenen Kapıkaya Festivali'nde yamaç paraşütüne binerek, şehrimizin tanıtımına katkı sağlamak istedim ama inişte ayağımı kırdım. Ayağımın kırılmasına hiçte üzülmedim. Amacım; şehrimizin tanıtımına katkı sağlamaktı onu da başardığımı düşünüyorum. Şimdi iş dünyasından bana soracaklar gittin mi, gördün mü, uçtun mu? Diye bende 'gittim, gördüm, uçtum ve ayağımı da kırdım' diyeceğim. Bugün de burada birincisi düzenlenen Motosiklet Festivali'ne katıldım. Ayağımın alçıda olmasına rağmen yine katkı sağlamak amacıyla motosiklete binerek şehir turu attım. Şehrimizin tanıtımı için maddi manevi her türlü fedakarlığı yapıyorum. Diğer iş adamlarımıza ve sivil toplum örgütü temsilcilerimize de örnek olmasını temenni ediyorum. Ayrıca bu tür sosyal ve kültürel etkinlikler halkımızın birlik ve beraberliğini pekiştiren, insanları bir araya getiren ve desteklenmesi gereken değerlerdir. Bunun yanı sıra şehrimizin tanıtımı açısından da büyük önem arz ediyor. Dolayısıyla bu tür organizasyonlarda emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve önümüzdeki yıllarda devamının sağlanmasını diliyorum' dedi.

GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ

Bafra Motosiklet Kulübü Başkanı Yaşar Trabzon ise, ilkini düzenledikleri festivalin Karadeniz'de yapılan en büyük motosiklet festivalini olmasını istediklerini söyledi. Bunun için 4 aydır yönetim kurulu ile hazırlık yaptıklarını belirten Başkan Trabzon, 'Bafra'ya renk katmak amacıyla gece gündüz çalıştık. Bu festivali geleneksel hale getirmek istiyoruz. Halkımızın da festivali sahiplenmesi lazım… Ordu'dan, Çanakkale'den, Amasya'dan, İstanbul'dan, Antalya'dan, Türkiye'nin her yerinden misafirlerimiz geldi. Festivali yaparken halkımıza da mesaj verelim istedik. 'Çocuk istismarına hayır' sloganıyla festivalimizi başlattık. Bu yıl Mersin'de düzenlene Motosiklette Türkiye Akrobasi Şampiyonası'nda birinci olan Birkan Polat, 15 Temmuz Şehitler Meydanı'ndan gösteri gerçekleştirdi' ifadelerini kullandı.

Ümit CEYLAN