Bafra Kültür ve Sanat Etkinliklerini Destekleme Derneği (KÜSADER) tarafından 14 Şubat Dünya Öykü Günü kapsamında Bafra Belediyesi ve Bafra Kaymakamlığı'nın destekleriyle edebiyat şöleni, yazar, şair, kitap ve okur buluşması gerçekleştirildi.

İlk etkinlik gündüz Çelik AVM'de, ikinci etkinlik ise Çanakkale Öyküleri Ödül gecesi olarak Bafra Öğretmenevi'nde yapıldı.

ESERLER PAYLAŞILDI
Düzenlenen programa Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın eşi ve Atakum Belediyesi Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi gönüllü yöneticisi Fatma Taşçı, Balkan Türkleri Derneği Başkanı Memduh Aksu, KÜSADER üyeleri ve şehir dışından gelen yazar ve şairler katıldı. Şairler ve öykü yazarlarının eserlerini dinleyicilerle paylaştığı gecede, Meral Kutlug İlsever "Çanakkale Büyüsü" öyküsü ile birincilik ödülüne, Güner Arslan ise ikincilik ödülüne layık görüldü.

EDEBİYAT OLMAZSA OLMAZ
Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen yazar ve şairlerle bir arada bulunmanın kendilerini mutlu ettiğini belirten Başkan Zihni Şahin, "Edebiyat olmazsa sanki hayatın bir anlamı olmaz diye düşünüyorum. Bizler bugün olduğu gibi her zaman sanata gönül veren dostlarımızın yanında olacağız. Kültüre ve sanata katkı sağlamaya devam edeceğiz. Bunu ilçemiz ve insanımız için önemli buluyorum" dedi.