Havza İlçesi'ne bağlı Ilıca Mahallesi'nde bayramlaşma ve kahvaltı programı düzenlendi. Bu yıl ilk kez düzenlenen programa MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar, Havza Dernekler Federasyonu Başkanı Enver Şahin, Havza Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Fikret Bıyık, Esenyurt Havzalılar Derneği Başkanı Muharrem Kurtça, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

BİRLİK VURGUSU

Program, yapılan kahvaltının ardından protokol konuşmaları ile devam etti. Ilıca mahallesinin önde gelenlerinden Veli Kurt, bayramlaşma programına katılanlara teşekkür ederek, 'İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde idrak edeceğimiz Kurban Bayramı'nın ülkemize ve İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ederim' dedi.

HAVZA, GÜZEL GÜNLER GÖRECEK

Programda konuşan Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar, Havza'nın birlik ve beraberliğine katkıda bulunan programda emeği geçenlere teşekkür ederek; 'İnşallah Havza bu birlik ve beraberlik ile hareket ettiği sürece güzel günler görecek' şeklinde konuştu.

COŞKU ARTACAK

Başkan İkiz ise bayramların birlikteliğin ve beraberliğin yoğun yaşandığı zamanlar olduğunu ifade etti. İkiz, 'Ülkemizin; bu birlik ve beraberliğe her zaman daha fazla ihtiyacı var. Birçok hemşehrimiz sılayı rahim yaparak ilçemize geldi. Havza bayramı dolu dolu yaşıyor. Bugünden itibaren ilçemize bağlı mahallelerde festivallerimiz yapılacak ve coşkulu bir şekilde bayramı yaşayacağız' ifadelerini kullandı.

ONUR DUYDUM

Milletvekili Usta ise gurbetteki Havzalı birlikteliğinin önemli olduğunu vurgulayarak, 'Birçok hemşehrimiz gurbette ve bu gurbetteki hemşehrilerimizin birlikteliği bizler için çok önemli. Bugün burada düzenlenen bu programdaki birliktelik havasının devamı en büyük temennimiz. Bir Ilıcalı olarak mahallemizdeki birliktelik ve beraberlikten ötürü onur duydum. Havza bu birlikteliğini devam ettirdiği sürece daha güçlü bir ilçe olacak' dedi.

KISKACA ALINMAK İSTENİYOR

Havza'dan sonra Bafra'ya geçen Usta, burada parti mensupları ve vatandaşlarla bayramlaştı. MHP'li Usta, "Ülkemiz gerek terör gerekse ekonomik saldırılarla kıskaca alınmak isteniyor. Bu vaziyette bize düşen; Hacı Bektaş-ı Veli'nin de öğüt ettiği gibi; bir olmak, iri olmak ve diri olmaktır. Bir olduktan sonra Türk'ün karşısında duracak güç yok' sözlerini kaydetti.