Atakum Belediyesi tarafından Yalı Kafe'de gerçekleştirilen bayramlaşma programı, önceki dönem Sağlık Bakanı, Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, AK Parti Atakum İlçe Başkanı Haluk Köksoy, Samsun eski Milletvekili Musa Uzunkaya, Atakum Belediye meclis üyeleri, çeşitli sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin temsilcileri, Atakum Belediyesi çalışanları ve Atakumlu vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

MAZLUM COĞRAFYALARA DUA

Atakumlu vatandaşların her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu, bu bayram da bu birlik ve beraberliği en güzel şekilde sergilediklerini ifade eden Başkan Taşçı, 'İlçemizdeki birlik ve beraberlik duygusunu bu bayram da en güzel şekilde sergiliyoruz. Bizleri bayrama eriştiren rabbimize sonsuz şükürler olsun. Bu bayram da Atakum Belediyesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz 'Paylaşalım Bayram Olsun' kampanyamızla, ihtiyaç sahibi ailelerin sofralarına kurban eti ulaştırmaya devam ediyoruz. Millet olarak birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemlerden birini yaşıyoruz. Ülkemiz üzerinde planlanan oyunları millet olarak savuşturuyoruz. Bu anlamda birlik ve beraberliğimizi daim olması temennisiyle, tüm İslam aleminin Kurban Bayramını kutluyor, mazlum coğrafyalarda da huzurun bir an önce tesis edilmesini diliyorum. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin inşallah' diye konuştu.

KIRMIZI DÜDÜK HAYAT KURTARIYOR

Kurban Bayramını Atakum'da geçirmekten ve Atakumlu vatandaşlarla bir araya gelmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, 'Kurban Bayramı paylaşmaktır, birlik ve beraberliktir. Bu anlamda Atakumluların, bir ve beraber olduğunu, bayramın mutluluğunu paylaştığını görüyorum. Atakumlu vatandaşlarımızla bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Geçtiğimiz sene 125 civarında Kurban Bayramı'nda vatandaşımız trafik kazalarında hayatını kaybetti. Bu sene Sayın Cumhurbaşkanımızın da trafik ile ilgili son derece üst düzeyde duyarlılığı ve takibi var. Bakanlık olarak Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı paydaş kuruluşlarla birlikte koordineli ve güçlü bir şekilde kampanya havasında bir çalışma başlattık. Çocuklara yönelik başlattığımız 'Hatalı sürücüye kırmızı düdük' kampanyasıyla çocukların aile bireyleri ebeveynler üzerindeki etkisini kullanıyoruz. Bu anlamda tüm vatandaşlarımızın kazasız belasız, sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmesini diliyorum' şeklinde konuştu.

GERİ ADIM ATACAKLAR

Programda konuşan önceki dönem Sağlık Bakanı, Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, Atakumlularla bayramlaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye üzerinde oynanan oyunlara dikkat çeken Demircan, 'Milletimizi ekonomik bir darbeyle diz çöktürmek isteyenler, yine milletimizin birlik ve beraberliği, vatan sevgisi karşısında ezilerek geri adım atmak zorunda kalacaklar. Çok yakında ekonomi normale dönmeye başlayacak. Türkiye'nin güçlü lider Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde şahlanışını hazmedemeyenler, milletimizin kararlı dik duruşu karşısında her zaman kaybetmeye mahkumdurlar. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimizin Kurban Bayramını kutluyor, sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmesini diliyorum' ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirdiği konuşmada birlik ve beraberlik mesajları veren Samsun eski Milletvekili Musa Uzunkaya ise Atakumluların Kurban Bayramı'nı tebrik etti.