Tekkeköy Belediyesi tarafından ilçe meydanında geleneksel hale getirilen bayramlaşma programı bu bayramda her bayram olduğu gibi yoğun ilgi ile gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hasan Togar, vatandaşlarla tek tek bayramlaşarak, onlarla sohbet etti.

AMAÇ, BİRLİKTELİĞİ SAĞLAMAK

Tekkeköy'de açık alanda ilçe meydanında düzenlenen bayramlaşmaların eski bayramları aratmadığını ifade eden Başkan Togar, '2014 yerel seçimlerini kazandığımız günden bu zamana kadar dört yıldır tüm bayramlaşmalarımızı Tekkeköy meydanında açık alanda gerçekleştiriyoruz. Kurban ve Ramazan bayramlarımızı dört yıldır hep meydanda halkımız ile iç içe yaptık. Kapalı ortamlarda, binalarda bayramlaşma yapmaktansa geniş ferah ve halkla iç içe meydanda bayramlaşma programı yapıyoruz. Böylelikle vatandaşlarımız ile aramızdaki mesafeleri kaldırarak, kucaklaşıyoruz. Açık alanda tertip ettiğimiz bayramlaşma programımızın amacı; halkımız ile aradaki mesafeleri kaldırmak ve bayramlaşmayı protokol havasından çıkartıp bütünleşmeyi, birlikteliği sağlamaktı. Bunu da başardık. Halkımızın yoğun katılım sağlaması bunun en güzel göstergesi' diye konuştu.

BAYRAMIN GÜZELLİKLERİ YAŞANIYOR

Bayramın maneviyatını ve tüm güzelliklerini ilçe meydanındaki bayramlaşma programında sergilediklerini ifade eden Başkan Togar, 'Bayramlar dargınlıkların barıştığı, küslüklerin son bulduğu, birlik, beraberliğin ve kaynaşmanın en güzel şekilde yaşandığı dini günlerimizdendir. Herkesin bayramın feyzi ve bereketinden istifade ettiği güzel bir bayram havasında bizde bayrama yakışır bir bayramlaşma yaptık' ifadelerini kullandı.

Bayramlaşma törenine ayrıca AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Hayri Ağırlar, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.