Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, partisinin il başkanlığında gerçekleştirilen bayramlaşma programına katıldı. Armutçu, bayramlaşma programında yönetim kurulu üyeleri, il başkanları, ilçe başkanları ve partililerle bir araya geldi.

DIŞA BAĞIMLIYIZ

Bayramlaşma programında konuşan Başkan Armutçu, Türkiye'nin yaşadığı ekonomik durumla ilgili açıklama yaptı. Armutçu, Döviz artışı ve bugünkü sözde yaptırımlarla nice küçük esnafın yerini nice büyük şirketlere bırakacağını savunarak, 'Yüksek katma değerli üretimi başaran ABD ve AB ülkeleri ya da savaş halinde olan Suriye'de bile çok büyük finansal krizler olmasına rağmen hem enflasyonları hem de faizleri düşüyor. Peki, aynı durum bizde neden olmuyor? Çünkü biz üreten değil, tüketen bir ekonomiye sahibiz. Yüzde 98 dışa bağımlı olduğumuz enerji açığımıza rağmen, tüm şehirlerimizi doğalgaz alt yapısıyla donatıyoruz' şeklinde konuştu.

ALLAH'A ADANMIŞLIK DEMEK

Bir Kurban Bayramı'na daha ulaşmanın mutluluğu içerisinde olduklarını dile getiren Armutçu, 'Kurban: Allah'a adanmışlık demektir. Size basit bir soru… Allah'a adanmışlık nedir? Belki hemen bildiniz, belki de yaklaştınız. Aslında sorulması gereken asıl soru şu olmalı: Sizce bu yıl yüzde kaçımız Allah adına menfaatlerimizi, nefislerimizi egolarımızı kurban ettik? Önce dinlemenin, sonra idrak etmenin yaygınlaştığı, sevmenin ve sevilmenin tadına varıldığı, fesat ve kötü düşüncelerin, iyi ve güzel düşünceleri kemirip yok etmediği, kutuplaşma ve kin yerine, kardeşlik dilinin hakim olduğu bir dünya dileği ile kurbanınız kabul, bayramınız kutlu olsun' ifadelerini kullandı.