İŞKUR tarafından tüm Türkiye'de işsizliğin azaltılmasına yönelik olarak yürütülen aktif işgücü piyasası programlarından birisi olan İşbaşı Eğitim programından Samsun'da 2018 ağustos ayı itibariyle faydalananların sayısı 5 bin 694'e ulaştı. 24 milyon 257 bin TL ödenek harcanan programda 2018 yılı içerisinde 9 bin 200 kişinin yararlanması hedefleniyor.

İŞ TECRÜBESİ KAZANDIRIYOR

Temel amacı mesleki deneyimi, iş tecrübesi olmayan kişilere mesleki deneyim ve iş tecrübesi kazandırmanın yanı sıra istihdama ve işverenin tecrübeli personele ulaşmasını sağlayan programda, işbaşı eğitimden faydalanan kişilere devlet tarafından asgari ücret verilirken özellikle gençlerin bu programa yoğun talebinin olduğu biliniyor.

İŞSİZLİK MAAŞINA 9 BİN BAŞVURU

Öte yandan İŞKUR vasıtasıyla ödenen İşsizlik Ödeneği verileri de paylaşıldı. Buna göre 2018 yılı ağustos ayı itibariyle Samsun'da işsizlik ödeneği için 9 bin 961 başvuru gerçekleşti. Başvuru yapanların 5 bin 586'sı işsizlik ödeneği almaya hak kazanıp toplamda 27 milyon 866 bin TL'lik ödenek alırken, 4 bin 375 kişi ise gerekli koşulları sağlamadığından işsizlik ödeneği almaya hak kazanamadı.

Zerrin SOMUNCU