Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Ankara'da meydana gelen patlamayala ilgili yaptığı açıklamada 28 kişinin hayatını kaybettiği 61 kişinin yaralandığını söyledi.

"ALÇAKÇA BİR SALDIRI"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ankara'daki bombalı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Kurtulmuş, "28 kişi hayatını kaybetti. Bu kişilerin arasında asker kardeşlerimiz olduğu gibi sivil kişilerin de olduğunu tahmin ediyoruz. 61 vatandaşımızın da yaralı olduğunu sizlerle paylaşmak isterim. Soruşturmaya başlandı. En ufak en ince detayına kadar bütün veriler değerlendiriliyor. Bu saldırıyı kimin gerçekleştirildiğine dair bir açıklama yapılmadı. Çok kısa sürede otopsi çalışmalarına başlanacaktır.

MÜEZZİNOĞLU: 21 ÖLÜ

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Ankara'daki patlamada 20-21 ölü, 61 de yaralı olduğunu açıkladı.

Ankara'da büyük bir patlama meydana geldi. Patlama İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta, askeri lojman bölgesinde, askeri servis araçlarının bulunduğu noktada meydana geldi.

Olay sırasında 2 ayrı patlama sesi duyuldu. Ankara Valiliği, olayda 18 kişinin hayatını kaybettiğini, 45 kişinin de yaralandığını açıkladı. Valilik açıklaması sonrası kameralar karşısına geçen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu "14 hastanede 61 yaralımız var, patlamanın olduğu araçta 20-21 vefatımız olduğuna dair bilgiler geliyor."

Ankara'da bilanço çok ağır: 21 Kişi Hayatını Kaybetti

OLAY YERİ İNCELEMELERİ BAŞLADI

Ankara Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Terörle Mücadele ekipleri de olay yerinde incelemelerine başladı.

POLİSTEN "UZAKLAŞIN" ÇAĞRISI

Patlama bölgesi polis tarfından çembere alındı. Yeni bir patlama riskine karşı polis vatandaşlara "uzaklaşın" uyarısı yaptı. Patlamanın olduğu yere çıkan tüm caddeler trafiğe kapatıldı. Polis ve asker geniş güvenlik önlemleri aldı.

PATLAMA BÖLGESİ ÇOK KRİTİK

Patlama bölgesi Genelkurmay Başkanlığı'na 300 metre mesafede, general-amiral lojmanlarının hemen karşısında. TBMM'ye ve İçişleri Bakanlığı'na da oldukça yakın bir bölge.

YAYIN YASAĞI GELDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK), Ankara'da askeri servis konvoyunun geçişi sırasında meydana gelen patlamayla ilgili geçici yayın yasağı getirilmesi kararlaştırıldı.

VATANDAŞLAR GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Çevredeki vatandaşlar patlamanın şokunu yaşadı. Kimi vatandaşlar ise gözyaşlarına boğuldu.