Şanlıurfalı gençleri aynı çatı altında buluşturan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, bu yıl ki kurban bağışı için Etiyopya'yı adres seçti. Paydaş kurumlar ile birlikte Etiyopya'ya ulaşan gençlik meclisi üyeleri, ülkenin en fakir bölgelerine ulaşarak kurbanlarını kesti. Paketler halinde kolilenen kurban etlerini Etiyopyalılara dağıtan meclis üyeleri, on binlerce kilometreden Şanlıurfalı kardeşlerine selamlar gönderdi.
Dünyanın bir diğer ucunda açlıkla baş başa kalan mağdur Etiyopya halkına yardım eli uzattıkları için mutlu olduklarını belirten gençlik meclisi üyeleri, 'Bize bu yolda destekçimiz olan başta Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye ve tüm Şanlıurfalı kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Böylesine bir ana şahit olduğumuz için de bizler vicdanen büyük rahatlama yaşadık. Emeği geçen her Şanlıurfalıya tekrar tekrar müteşekkiriz' ifadelerini kulandı.
Paydaş dernekler aracılığı ile Etiyopya'nın kırsal birçok noktasında gerçekleştirilen kurban kesiminde vekeleti verilen Şanlıurfalı gençlerin isimleri okunarak kurbanları kesildi.