Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Samsunspor'da, 23 yaşındaki orta saha oyuncusu İlyas Kubilay Yavuz, önemli açıklamalarda bulundu. Keçiörengücü'nden transfer edilen Kubilay, transfer sürecini anlattı. Yaklaşık bir ayı aşkın süren görüşmelerin ardından kırmızı-beyazlı renklere bağlandığını dile getiren Kubilay, 'Başkanımızın yoğun uğraşları sonucunda transferim gerçekleşti. Samsunspor yönetiminin istekli davranması ve bu transfer için yoğun bir çaba göstermesi ile Samsunspor'a geldim. Buradaki projeye olan inancım ve şampiyonluk hedefi beni kırmızı-beyazlı renklere çeken önemli etkenlerdi. Genel Menajerimiz Ali Reşat Çağan da transfer sürecinde bana çok yardımcı oldu' dedi.

Bu ligi iyi bildiğini ifade eden genç orta saha oyuncusu, hedefinin Samsunspor ile şampiyonluk yaşayıp bir üst lige çıkmak olduğunu söyledi. Samsunspor camiasının büyüklüğünü bildiğini kaydeden Kubilay, 'Buraya gelince ne kadar büyük bir camiaya geldiğimi daha da iyi görüp anladım. Samsunspor, geçmişi ve taraftarlarıyla bu ligin çok üstünde bir kulüp. Daha iyi yerlerde olmayı hak ediyor. İnşallah Samsunspor'u en kısa sürede hak ettiği yerlere getireceğiz' diye konuştu.

Saha içerisinde sorumluluk almayı sevdiğini vurgulayan Kubilay, sözlerini şöyle tamamladı:

'İşler iyi gitmediğinde sorumluluk alırım. Denemekten asla çekinmem. İyi bir kamp dönemi geçirdik. Tempolu ve güzel bir çalışma ortamımız oldu. İdmanlarımız oldukça verimliydi. Hazırlık maçlarında da iyi bir performans ortaya koyduk. Birbirimizle daha fazla oynadıkça ligi domine edeceğimize inanıyorum. Bu ligin üstünde bir takımız. Samsunspor'u hak ettiği yere getirmek için ben ve takım arkadaşlarım elimizden geleni ortaya koyacağız.'