Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, eşi Zehra Kaan ile birlikte Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in misafiri oldu. MÜSİAD Şube Başkanı Haluk Tan ile MÜSİAD Kadın Çalışma Kurulu Üyesi Elif Coşkun Bilgin'in de yer aldığı ziyarette sohbet eden Kaan ve Genç, şehirlerin gelişiminde ticaretin önemine vurgu yaptı.

ŞEHRİN VİZYONU GENİŞLETİLMELİ

İçinde bulunduğumuz çağın özel sektör çağı olduğuna vurgu yapan Genç, "Şehri ileriye taşıyacak olanlar yerel yönetimlerdir. Yeni Türkiye'de yerel yöneticiler, tıpkı bir şirketin CEO'su gibi olmalıdır ve şehrin kaynaklarını en verimli şekilde kullanmalı, şehrin vizyonunu genişletmelidir. Bir şehirde sanayi ve ticaret gelişmedikçe o şehir gelişemez, zenginleşemez. Şehrimizde ticaret ve sanayinin gelişmesi için işbirliği yapılması gerekiyor. Biz belediye olarak bütün gücümüzü ticaret ve sanayi de içinde olmak üzere her alanda gelişimi için harcıyoruz" diye konuştu.

GÜÇLÜ SANAYİ, GÜÇLÜ ŞEHİR

Dönüşümü gerçekleştiren şehirlerin bu dünyada varlığını sürdürebileceğine de işaret eden Başkan Genç, "Şehrin gelişimi noktasında kurum, kuruluş ve STK'larla işbirliği yaparak hareket ediyoruz. Bizler sanayicimizin, ticaret erbabımızın güçlenmesini istiyoruz. Çünkü şehrimizde sanayicimiz güçlendikçe, istihdam ve üretim artacaktır. Bunu hep birlikte başarabiliriz. Samsun'da bu potansiyel var. Bölgemiz ve şehrimizin faydasına olacak her türlü girişime Canik Belediyesi olarak katkı sunuyoruz. Dolayısıyla yerel yönetimlerin şehre vereceği katkı, yapacağı dönüşüm bu şehrin ticaretçisini, işadamını, esnafını doğrudan ilgilendiriyor. Şehir dönüşürse, ticaret dönüşür. Şehir gelişirse, o şehirde ticaret de gelişir" şeklinde konuştu.

ŞEHİR, ÖZEL SEKTÖRLE GELİŞİR

İşadamı ile sanayicilerin, şehrin ve ülkenin gelişiminde önemli bir yere sahip olduğuna işaret eden Genç, "21. yüzyılda artık şehirler yarışıyor. Şehirlerin yarıştığı günümüzde yerel yönetimlerin şehre yapacağı katkı çok önemli. Bizler de şehrimizi daha iyi noktalara taşımanın gayreti içerisindeyiz. Bütün çabamız bu şehrin yaşayanlarının yaşam standartlarını daha iyi hale getirmek. Biz bir şehrin özel sektör eliyle gelişeceğine ve büyüyeceğine inanıyoruz. Onun için işadamlarımızla her fırsatta bir araya geliyoruz. Şehrimizin ve ülkemizin dönüşümünü el ele vererek hep birlikte gerçekleştirebiliriz" ifadelerini kullandı.

ÖZEL SEKTÖRÜN ÖNÜ AÇILIYOR

Başkan Genç'in derneğin onur üyesi olduğunu hatırlatan MÜSİAD Genel Başkanı Kaan da, şunları söyledi: "Başkanımız işadamlarına ve şehirde ticaretin gelişimine çok önem veriyor. Bu noktada özel sektörün önünü açan bir anlayışı var. Bunun etkilerini Canik'te görebiliyoruz. Kendisine Samsun'un ve Samsun'da ticaretin gelişimine verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyorum."