Fındık hasadının bitmesine yakın fındık fiyatlarının gündeme gelmesi ile ilgili açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Taner Tekin, fındık üreticilerinin her yıl yaşadığı sorunun bu yıl yaşanmaması adına gerekli çalışmaların acilen yapılması gerektiğini söyledi.

ENDİŞE DUYULUYOR

TMO'nun fındık fiyatlarını henüz açıklamamış olması nedeniyle yine fındık fiyatlarını düşüreceğinden endişe duyulduğunu belirten Tekin, "Daha önceki yıllarda fındık fiyatları üreticinin beklentisini karşılamamış her yıl mağduriyetler yaşanmıştır. Fındık üreticilerimiz ürettikleri fındığın üretiminde yaptıkları masrafı karşılayamamışlardır. Bu yıl üreticimizin ve bizlerin beklentisi fındığın 15 TL'den alınmasıdır" dedi.

MİLLİ BİR ÜRÜNDÜR

Karadeniz Bölgesi'nde tarım yapan çiftçilerin tek geçim kaynağının fındık olduğunu hatırlatan Tekin, sözlerine şöyle devam etti: "Fındık ülkemiz için milli bir üründür. 8 milyon üretici son derece önemli olan fındık aynı zamanda Türkiye için ihracat kaynağıdır. Son yıllarda fındık üreticisinin özellikle alım fiyatlarında yaşadığı sorunlar gözden kaçmamalıdır. Daha önceki yıllarda da dediğimiz gibi üreticinin mağduriyetini giderebilmek adına kalıcı ve etkili çözümlerin hayata geçirilmesi gerekiyor. Bu anlamda yapılacak her türlü olumlu çalışmanın yanında Milliyetçi Hareket Partisi yer alacak ve çiftçimizin lehine alınan her kararın altına da imzasını atacaktır."