OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Butik Çikolatanın Türkiye'ye Açılan Kapısı Projesi kapsamında 30 kursiyere eğitim verileceğini söyledi.

HEDEF GERÇEKLEŞECEK

Oda olarak daha önce İş'de Kadınlar Projesi'ni hayata geçirdiklerini anımsatan Şahin, yeni projeyle yeni ev kadınlarının iş sahibi yapılacağını kaydetti.

Kursta 15 kişilik gruplar halinde 30 ev kadınına 12 gün boyunca eğitim verileceği bilgisini veren Şahin, "Ordu butik çikolatanın Türkiye'ye açılan kapısı olacaktır. Bir önceki İş'de Kadınlar Projesi kapsamında odamıza kazandırdığımız butik çikolata mutfağını, bundan sonra da sürekli çalıştırarak, bu hedefimiz gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Sadece butik çikolata üretmekle kalmayacağız, aynı zamanda butik çikolatayı daha iyi nasıl tanıtır düşüncesiyle gerekli araştırma çalışmalarına da hız vereceğiz" dedi.

Şahin, bu tür projelerin aynı zamanda gençlere istihdam kapısı olduğuna işaret ederek, şunları söyledi: "Bir önceki proje kapsamında eğitim gören kursiyerlerimizden 2 tanesi şu anda butik çikolata mutfağı kurarak kendilerine gelir kapısı sağlamış durumdadır. Aynı zamanda, İş'de kadınlar Projesinden esinlenen üç büyük firma çikolata fabrikası kurmayı hedeflerken, 7 kursiyerimiz de evlerinde pasta börek yapar gibi, butik çikolata üretimi yaparak ev gelirine katkı sağlamaktadır. Biz oda olarak Ordu sokaklarını çikolata kokmasını hedeflemiştik, bundan sonra da yeni projelerle bu hedefimizi gerçekleştirme yolunda çalışmaya devam edeceğiz."