MÜTHİŞ İKİLİ

Samsunlu Aysun Erge, 12 yıllık spor hayatında neler yaşadığı, nasıl zorlu süreçlerden başarılı sonuçlarla çıktığını Haber Gazetesi'ne anlattı. Sporu çok sevdiği basketbolla başlayan ancak antrenörü senden 'basketbolcu' olmaz deyip güreşe yönlendirilen Aysun, elde ettiği bu başarıyla adından şimdilerde övgüyle söz ettiriyor. Bireysel olarak yarışmalara katılan demir kız Aysun'un kariye ise madalyalar ile dolu. Aysun, Samsun'da üniversite okurken Halter Antrenörü Gökhan Göktaş ile tanışıyor ve hayatı o andan itibaren adeta değişiyor. Yanyana gelen ikili kısa süre içerisinde önemli başarılar elde ediyor.

HEDEF DÜNYA VE OLİMPİYAT

Aysun, "Ben bu spora başlarken buralara geleceğim aklımın ucundan geçmezdi. 12 yıldır bu sporun içerisindeyim ve buralara ağırlıklı olarak ferdi yaptığım çalışmalarla geldim. Daha sonra Gökhan hocam benim hayatımı değiştirdi ve beni buralara getirdi. Kendisi güreşten anlamıyor ama kondisyon yönünde bana çok şeyler kattı. Eğer o olmasaydı katıldığım turnuvalarda dereceler elde edemezdim. Şimdi hedefim ise Önce Dünya Şampiyonası ardından Olimpiyat Şampiyonluğu. İdman haricindeki zamanımı ise spor yaparak geçiriyorum, hayatım tamamen spor oldu diyebilirim aslında"dedi.

AZMETTİM, BAŞARDIM

Ailesinin ilk başlarda kendisine destek çıkmadığını belirten demir kız Aysun, "İlk başlarda ailem ve çevrem bayandan güreşci olmaz diyorlardı ama ben azim ederek Ata sporumuz olan güreşte madalyalar kazandım. Ben bir bayan olarak hemcinslerimin yaşamın ve sporun her alanda olması gerektiğini savunan insanım. Biz bayanlarında erkekler kadar her alanda iyi işler yapabileceğimizi göstermemiz gerekiyor. O yüzden sporda da kategori ayrımı yapmadan sadece azim ederek neler yapabileceğimizi gösterebiliriz. Yeterki inanalım ve azim edelim"dedi.

DESTEK BULURSAK KALACAK

Antrenör Gökhan Göktaş ise, "Ben halter antrenörüyüm. Aysun bana geldi ve güç anlamında bişeyler yapmak istediğini söyledi ve bende kendisine yardımcı oldum. Sonuçta halter ve güreş iki kardeş gibidir. Birbirlerinin eksikliklerini tamamlarlar. Uzun bir çalışmanın ardından Aysun, Avrupa derecesine imza attı. Şimdilerde herkes onun peşinde koşuyor. Ama o Samsun'da kalıp Samsun'un adını başarıyla duyurmak istiyor. Enka gibi birçok büyük kulüpler Aysun'u renklerine bağlayabilmek için sıraya girdiler. Ama biz onu bırakmak istemiyoruz. Tabi Aysun'a destek olan çıkarsa" dedi.

Salim YILDIZ