Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Ankara'da meydana gelen patlamayala ilgili yaptığı açıklamada 28 kişinin hayatını kaybettiği 61 kişinin yaralandığını söyledi.

"ALÇAKÇA BİR SALDIRI"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ankara'daki bombalı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Kurtulmuş, "28 kişi hayatını kaybetti. Bu kişilerin arasında asker kardeşlerimiz olduğu gibi sivil kişilerin de olduğunu tahmin ediyoruz. 61 vatandaşımızın da yaralı olduğunu sizlerle paylaşmak isterim. Soruşturmaya başlandı. En ufak en ince detayına kadar bütün veriler değerlendiriliyor. Bu saldırıyı kimin gerçekleştirildiğine dair bir açıklama yapılmadı. Çok kısa sürede otopsi çalışmalarına başlanacaktır.

Bütün beklentimiz şu ilk andan itibaren bir takım bilgi kirliliği şebekeleri ortaya çıkıyor. Bu çerçeve de zaman zaman Ankara'da başka bombaların da patladığı görüşler dile getiriliyor. Ankara'da bir patlama daha oldu. Ancak bu bir saldırı değil. Şüpheli paketin patlatılmasıydı. Bütün birimlerimiz üzerlerine düşeni titizlikle yerine getirdiler. Hiç kimse endişe etmesin sorumlular ortaya çıkacaktır. Bu saldırı askeri personelimize karşı yapılmış olan bir saldırı değildir. Bu saldırı tüm milletimize karşı yapılmış alçakça bir saldırıdır. Bu saldırıyı lanetliyoruz. O saldırıyı yapanları maşa olarak kullananlar, o saldırıyı planlayanları, o saldırıya destek verenleri kınıyoruz. Milletimize karşı yapılmış açık hain ve alçakça bir saldırıdır. Kuru bir lanetleme lafının ötesinde bütün bu saldırıların bağlantılarını ortaya çıkaracak güce sahibiz" dedi.

GENELKURMAY'A ÇOK YAKIN

Ankara'da büyük bir patlama meydana geldi. Patlama İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta, askeri lojman bölgesinde, askeri servis araçlarının bulunduğu noktada meydana geldi.

VALİLİK ÖLÜ SAYISINI 18 OLARAK AÇIKLADI

Olay sırasında 2 ayrı patlama sesi duyuldu. Ankara Valiliği, olayda 18 kişinin hayatını kaybettiğini, 61 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Valilik açıklaması sonrası kameralar karşısına geçen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu "14 hastanede 61 yaralımız var, patlamanın olduğu araçta 20-21 vefatımız olduğuna dair bilgiler geliyor."

SAĞLIK BAKANI: 20-21 VEFAT BİLGİSİ GELİYOR

Valilik açıklaması sonrası kameralar karşısına geçen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu "14 hastanede 61 yaralımız var, patlamanın olduğu araçta 20-21 vefatımız olduğuna dair bilgiler geliyor." dedi.

Sağlık Bakını Mehmet Müezzinoğlu, Ankara'daki saldırının ardından yaptığı açıklamada ölü ve yaralıların durumuyla ilgili bilgi verdi.

Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"TSK servis otobüslerini hedef alan bir saldırı yaşandı. Bir otobüsün büyük oranda etkilendiği saldırıda diğer araçtaki yolcuların da yaralandığı bir süreç yaşanıyor. Güven Hastanesi'ne 9 yaralı, 1 ölü geldi. Şu anda 14 hastanede 61 yaralı var. Büyük çoğunluğu tedavileri tamamlanabilecek hafif ve orta düzeyde yaralılar. Hastanelerde üç vefatımız var.

Olay yeri ile ilgili net rakam verebilmem zor. İçişleri Bakanı ve Valilik açıklama yapacak. 20-21 vefatımız olduğu yönünde açıklamalar geliyor. Kan ihtiyacımız yok."