En büyük tutkusu koşmak olan Adım Adım Oluşumu gönüllüsü 41 yaşındaki Rıza Martaş, 1 Eylül Dünya Barış Günü'ne dikkat çekmek ve doğudan batıya bir iyilik köprüsü kurmak için bin 830 kilometrelik koşu rotasına tarihi Van Kalesi'nden başladı. Martaş, Van Kalesi'nde başladığı bin 830 kilometrelik koşu rotasına, 13 kent ile 56 beldeyi geçerek iki ayda tamamlamayı düşünüyor. Koşu sırasında gittiği yerleşim alanlarında iyilik projelerini ve yardım derneklerini anlatacak olan Martaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda İzmir'e ulaşmayı düşünüyor.
Van'dan İzmir'e gerçekleştirilecek koşuyla ilgili konuşan Adım Adım Oluşumu gönüllüsü Rıza Martaş, yaklaşık 4 yıldır yardımseverlik koşuları yaptığını belirtti. Koşuya sevdalı biri olduğunu ifade eden Martaş, 'Bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü. Buradan başlayıp nasipse 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda bitirmek üzere bir koşuya başlıyorum. Bu koşu farkındalık koşusu. Amacım bir farkındalık oluşturmak. Adım Adım gönüllüsüyüm. 3-4 yıldan beri farklı şehirlerde bir yardımseverlik koşuları yapıyorum. Çok farklı koşularım oldu ama hayatıma iz katmak ve bir ilk olmak için ne yapabilir diye düşündüm. Koşmak en güzelidir. Çünkü ben koşuya sevdalı biriyim. Koşuya sevdalı olduğum için de en iyi bildiğim şey koşmaktır. Buradan yola çıktım. 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde başlayıp günde bir maraton mesafesi 42 kilometre, toplamda bin 830 kilometre koşmayı planlıyorum' dedi.

'Amacım iyilik peşinden koşmak'
Ülkenin doğu bölgesi ile batı bölgesi arasında bir iyilik köprüsü kurmak için büyük bir mücadele verdiğine dikkat çeken Martaş, 'Koşarken 13 ilden geçerek 56 yerleşim yerinde kalacağım. Gördüğüm herkese iyilik peşinde koşmak nasıl olur, nasıl iyilik peşinden koşulur, farkındalık koşusu nasıl düzenlenir, 'Adım Adım' gönüllüsü nasıl olur onu anlatacağım. Koşarken anılarımın daha değerli olması için de Adım Adım bünyesinde olan 76 tane sivil toplum kuruluşu var. Her günümü bir sivil toplum kuruluşuna adayarak, onlar hakkında kısa kısa bilgiler vereceğim. Amacım iyilik peşinden koşup Türkiye'nin doğusu Van'dan başlayıp, en batısı İzmir'e kadar bir iyilik köprüsü kurmak ve iyilik elçisi olmak. Şu zor günlerde ülkemiz adına böyle bir kenetlemeyi çok istiyorum' diye konuştu.

'Van inanılmaz derece güzel ve gelişmiş bir şehir'
Van'dan kendisine büyük bir ilgi olduğunu ve Van'a hayran kaldığını dile getiren Martaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
'Ülkemin en doğusu kitaplarda bize öğretilen Van'dı. Bu yüzden Van'dan başlamak istedim. Burada da mükemmel bir karşılama oldu. Buradaki herkes inanılmaz derecede iyi insanlardır. Herkes elinden geldiğince misafirperver ve ben de bundan dolayı çok mutlu oldum. Van ve doğu denilince herkesin aklına kötü şeyler geliyor. Lütfen bu düşünceden çıkalım. Van inanılmaz derece çok güzel ve gelişmiş bir şehir. Şu an Van Kalesi'ndeyim inanılmaz derecede huzurlu ve mutluyum. Koşuya buradan başlayacağım. Herkesin beni takip etmesini isterim. Bu koşu Türkiye'de bir ilk olacak ve hayatıma iz katacaktır. Elimden geldiği kadar güzel bir sonuçla bu parkuru sağlıklı ve huzurlu bitirmeyi düşünüyorum.'