Canik Kültür Merkezi'nde tiyatro sanatçısı Onur Şahin gözetiminde yeni sezon hazırlıkları devam eden Canik Tiyatro Okulu'nda kayıtlar sürüyor. Yeni sezon çalışmaları 20 Eylül'de başlayacak olan Canik Tiyatro Okulu'nda 25 Ekim'e kadar kayıtlar devam edecek. Karadeniz'in tek Tiyatro Okulu'na 5 yaşından itibaren her yaştan insan kayıt yaptırabilecek. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, yeni sezon öncesinde Samsunluları Tiyatro Okulu'na kayıt yaptırmaya davet etti.

KARADENİZ'DE İLK

Tiyatronun insanı ve yaşamı yansıtan bir sanat dalı olduğuna işaret eden Başkan Genç, "Canik Belediyesi olarak bugüne kadar pek çok yatırıma imza attık. Yollar, binalar, kültür, eğitim, spor merkezleri yaptık. Ancak Karadeniz'de ilk kez belediye bünyesinde bizim kurduğumuz Tiyatro Okulu'muzu ayrı önemsiyorum. Çünkü biliyoruz ki, sanattan mahrum bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir. Bu nedenle biz hayatın her aşamasında insanlarımızı sanatla buluşturuyoruz" dedi.

KÜLTÜR-SANATTA ÖNCÜYÜZ

Şehrin fiziki gelişimin yanında sosyal ve kültürel dönüşümünü de sağladıklarını ifade eden Başkan Genç, "Yaptığımız tesislerle fiziki altyapısını oluşturduğumuz kültür-sanat yatırımlarımızı, düzenlediğimiz sanatsal faaliyetlerle besliyoruz. Bu anlamda her yıl Tiyatro Festivali düzenliyoruz. Kültür ve sanatta öncü bir belediye olarak insanlarımızın sanatla buluşmasını çok önemsiyoruz. Her gencimiz mutlaka bir spor ve bir sanat faaliyetiyle uğraşmalıdır. Çünkü tiyatro insanı geliştiren önemli bir sanat dalıdır" diye konuştu.

DEĞERLERİNİ BİLEN TİYATROCULAR

Tiyatro Okulu'nda milli ve manevi değerlerine bağlı tiyatrocular yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Başkan Genç, "Çocukları çağdaş, kültürlü, bilinçli, yurtsever birer kişi olarak yetiştirmek için onlara mutlaka tiyatro sevgisi verilmelidir. Tiyatro Okulu'nu açmamızdaki ana gaye budur. Tiyatro, gösteri ve vakit geçirme aracı değildir. Tiyatro, eğitici bir sanat dalıdır. Bu bakımdan Tiyatro Okulu'nu gençlerimiz için çok önemli görüyorum" diye konuştu.