İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Samsun Çarşamba Havalimanı'nın elektronik ekranlarında, 30 Ağustos Zafer Bayramı günü, 15 Temmuz Destanı yazmasına tepki gösterdi.

HER ZAFERİMİZ KIYMETLİ

Yaşanılanların tarihi hiçe saymak olduğunu ifade eden Yaşar, 'Ulusumuzun Milli Mücadele sürecindeki en büyük adımı olan bütün dünya milletlerine emsal olmuş Büyük Taarruz Zaferimizin 96. yıldönümü, kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 10 bine yakın şehidimiz, 31 binden fazla gazimiz hiçe sayılmıştır. Samsun Çarşamba Havalimanı'nda gerçekleşen skandal uygulama ile 96 yıl önce birçok şehit vererek kazandığımız 30 Ağustos Meydan Muhaberesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yok sayılması kabul edilemez. Bu milletin tarihine sığdırdığı binlerce zafer, birbiriyle kıyaslanamayacak kadar kıymetlidir. 30 Ağustos Zafer Bayramı günü, havalimanı ekranlarına 15 Temmuz destanı yazmak, şanlı zaferlerimizin kıyaslaması üzerinden ayrımcılık yapmak, toplumumuzu bölmekten, toplumda huzursuzluk yaratmaktan ve şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaktan başka hiçbir şeye hizmet etmez' şeklinde konuştu.

GURUR DUYUYORUZ

15 Temmuz tarihinin de çok önemli olduğuna dikkat çeken Yaşar, '15 Temmuz'da, milletimizin azim ve kararlılığı ile büyük bir darbe tehlikesi atlatılmış, bu millet kendi destanını yine kendisi yazmıştır. 250 şehidimiz ve gazilerimiz ile gurur duyuyoruz. Onların azim ve mücadelesi sayesinde 15 Temmuz Destanı efsaneleşmiştir. Ancak şehitlerimiz yaşasaydı eminim ki onlar da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda, 15 Temmuz'u anmak yerine 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı anarlardı. Bu vahim hataya sebep olanlar hakkında ivedilikle idari işlem başlatılmalıdır. Samsun Havalimanı yönetimi, milletimize bir özür borçlu olduğunu da unutmamalı' ifadelerini kullandı.