Engelli bireylerin, sosyal hayata katılımını sağlamak ve 'engelsiz bir Haliliye' için çalışmalar yürüten Demirkol, Sosyal gelişim, deniz kampı kültür gezisi projesini geçen yıllarda hayata geçirdi. Proje kapsamında 3-10 Eylül 2018 tarihleri arasında Mersin'e gidecek olan Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Derneğine mensup 110 kişiyi uğurlamak için düzenlenen programa, Demirkol, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi Mehmet Zeki Tuğrul, Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Bedih Satoğlu ve engelli bireyler katıldı. Uğurlama töreninde konuşan Dernek Başkanı Bedih Satoğlu, 'Sosyal belediyecilik alanında Şanlıurfa'mızda en güzel örnek çalışmalarını yapan ve diğer belediyeler tarafından da örnek alınabilecek güzel bir çalışma. Gerçekten sadece belediyecilik yol ve asfalt yapmak değil, bunun yanında halkın sosyal ve kültürel çalışmalarına, insanın yaratılış gayesine uygun çalışmalarda sergilemektedir. Bu yılda, Haliliye Belediye Başkanımız Sayın Fevzi Demirkol, 110 engellimizi, 3- 10 Eylül tarihleri arasında Sosyal Gelişim, Deniz Kampı Kültür Gezisini yapmak üzere bizleri akşam vakti uğurlamaktadırlar' dedi.
Başkan Fevzi Demirkol ise yaptığı açıklamada, 'Haliliye Belediyesi olarak sosyal belediyecilik alanında 2014 yılından bu tarafa çeşitli çalışmalarda bulunuyoruz. Engellilerimizin önündeki engelleri ortadan kaldırmak, önce zihnimizdeki engelleri ortadan kaldırmak, engelli kardeşlerimizin de engelsiz birer vatandaşımız gibi tüm sosyal haklardan faydalanmasını sağlamak üzere 2014 yılından bu tarafa çalışmalarımız devam etmekte' dedi.
MKYK Üyesi Mehmet Zeki Tuğrul da, 'Sosyal belediyecilikte daha öncede birçok ilke imza atan Haliliye Belediyesi ve kıymetli Başkanı Sayın Fevzi Demirkol, hakikaten çok güzel bir projeye imza atmış. İnşallah bu proje, Türkiye'deki tüm belediyelere örnek olur. İnşallah tüm engelleri ortadan kaldırırız. Belediyecilik, başkanımızın da dediği gibi sadece çöp kaldırmak değil, bu tarz sosyal sorumluluk projeleri de mutlaka her ilçeye, her belediyeye lazım. Başkanımıza güzel çalışması için çok teşekkür ederim' diye konuştu.
Açıklamaların ardından Demirkol, engelli bireyleri Mersin'e uğurladı.