Samsun Balkan Türkleri Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla dernek binasında Gazeteci-Yazar Osman Kara'nın katılımıyla söyleşi düzenledi. Söyleşiye Samsun Balkan Türkleri Derneği Başkanı Cihat Yılmaz, Samsun'daki mübadil dernek başkanları, dernek üyeleri, çok sayıda misafir ve davetli katıldı. Katılımcılara teşekkür eden Dernek Başkanı Yılmaz, Samsun Balkan Türkleri Derneği olarak her ay farklı konularda gündemle ilgili programlar düzenlemeye gayret ettiklerini ifade etti.

BAYRAMLARIMIZI BAYRAM GİBİ KUTLAMALIYIZ

Daha sonra Osman Kara'nın konuşmacı olduğu söyleşiye geçildi. Bayramların içinin boşaltıldığını ve bayramların bayram gibi kutlanılması gerektiğini ifade eden Kara, '23 Nisan çocuklara armağan edilmiştir ama çocuk bayramı değildir. O kendi vatanında yok edilmek istenen bir milletin 'Hayır, ölmedim, ölmeyeceğim' diye haykırmasının ve Ankara bozkırından bütün bir dünyaya meydan okumasının bayramıdır. O bizim tam bağımsızlık ve milli egemenlik bayramımızdır. O temeli atanların, o çatıyı çatanların, o muhteşem eseri geleceğimizin sahibi çocuklarımıza armağan etmesi o bayramın asli manasını asla çocuklaştırmaz tam tersine biraz daha derinleştirir, daha da yüceltir' şeklinde konuştu.

HER KESİMİN İLK VE EN ASLİ GÖREVİ

'23 Nisan'ın önünde 19 Mayıs, arkasında 30 Ağustos ve 29 Ekim vardır' diyen Kara, 19 Mayıs'ın gençlere, 30 Ağustos'un kahraman orduya, 29 Ekim'in ise bunların hepsini kapsayan millete armağan edildiğini söyledi. Kara, 'Bu dört milli bayramın tamamı her kesimin ve herkesindir, her kesime ve herkese emanettir. Anlamak ve sahip çıkmak da kendisini bu millete mensup kabul eden her kesimin ilk ve en asli görevidir. 23 Nisan'ı çocuklarımızla birlikte kutlayalım ama ne olur asli manasını bir kenara koyarak, bir çocuk şenliğine dönüştürmeyelim, çocuklaştırmayalım. Bugünkü varlığımızı o günlere ve o günlerin aziz şehitleri ve gazilerine borçlu olduğumuzu çocuklarımıza yine onların diliyle anlatalım. Bizler, biz büyükler bu bayrama salt çocukların şenlik günü olarak bakmayalım. Bilelim ve inanalım ki bu bayram Şark'ın karanlık gecesinden nurlu ufuklara doğru başlayan bir kutlu yürüyüşün açılan ilk bayrağıdır. O bayrağı biz açtık ve Şark'ın mazlum milletlerine örnek biz olduk' ifadelerini kullandı.