UMUTLANDIRAN FUTBOL

Samsunspor'da Teknik Direktör Taner Taşkın, Nuri Asan Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. İlk olarak kazanılan Amed maçını değerlendiren Taşkın, "Takımımız mücadele anlamında yüzde 70-80 seviyelerinde bir maç oynadı. Ancak oyun anlamında yüzde 50'lerdeydik. İlk maçların zor olacağını daha önce oyuncu grubumla konuşuyorduk. Maçın başında Muhammet Beşir ile yakaladığımız pozisyonu gol yapsak, rakibi açma ve direncini kırma anlamında daha iyi olacaktı. Lig devam ettiği sürece her geçen haftada bu oyuncu grubumuzda oyunumuzu geliştirerek daha iyi bir oyun sergileyerek inşallah galibiyetler alacağımıza inanıyorum. Bu maçı kazanırken iyi bir futbol oldu mu? Şahsen beni çok tatmin eden bir futbol olmadı. Ama beni ümitlendiren bir mücadele vardı, bir coşku vardı, bir kazanma hırsı vardı. Bu şekilde maçı kazandık" diye konuştu.

GÜMÜŞHANE ZOR MAÇ

Samsunspor Teknik Direktörü Taner Taşkın, "Seyircimiz muhteşemdi. Oyuncuların o kazanma hırsı, bir kişiye üç kişi birden basmaları hem seyirciyi arkamıza aldık hem de güzel bir sinerji olduğuna inanıyorum. İlk maç itibariyle 3 puanı aldık ve haftaya mutlu ve huzurlu bir şekilde girdik. Ama önümüzdeki maçlarda almamız gereken tedbirler var. Oyunumuzu daha fazla geliştirmemiz gerekiyor. Takımımız pozisyona girmekte çok fazla sıkıntı yaşamadı. Gol yapma becerimiz ve son vuruştaki etkinliğimiz iyi değildi. İlerleyen haftalarda bunlarda gelişecektir. Bu haftaki rakibimiz Gümüşhanespor her sene ligi domine eden, lige damgasını vuran, 3 senedir çok ciddi paralar harcayan bir takım. İç sahada onlar da çok istekli ve coşkulu oynuyorlar. Özellikle bu ligde deplasmanlar çok kolay geçmiyor. Ama bizimde en son oynadığımız maçtaki oyun formatımız tamamen bu lige özgü" dedi.

KADROYLA OYNAMAM

Deneyimli teknik adam, şöyle devam etti: "Gümüşhanespor maçı zor olacak. İnşallah oradan istediğimiz bir netice ile döneceğiz. Lig genelinde puan hedefi yapmıyorum. Kendime ve takıma uzak hedefler koymuyorum. Hep yakın hedefler koyuyorum. Şuandaki hedefim Gümüşhanespor. Ben Gümüşhanespor'dan puan ve puanlar çıkartmaya bakacağım. İlk devre baktığımız zaman maçlarımızın zorluk derecesi sanki ikinci devreye göre daha zor gözüküyor. Rakibimiz konumundaki takımların birçoğu ile deplasmanda oynayacağız. İlk devreyi mutlaka lider bitirmek istiyorum. Böyle olursa ikinci devre için yüzde 51 şanlıyız diye düşünüyorum. Ben kadro ile çok fazla oynayan bir hoca değilim. Gözle görülür ciddi performans düşüklüğü ve sakatlık olmadığı müddetçe kadrodaki en az 9 ismi kolayca sayabileceksiniz. Rakiplere göre ufak tefek makyaj yapacağız."