Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan, Samsun-Ankara Karayolu'nda meydana gelen trafik kazasına müdahale ederken, bazı kişilerin saldırısına uğrayan ve burnu kırılan ambulans şoförü ve aynı zamanda acil tıp teknisyenine yapılanları kınadı. Erkan, Sağlıkta Şiddet Yasası'nın acilen çıkması gerektiğini vurguladı.

BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ

Başkan Erkan, 'Samsun-Ankara karayolunda meydana gelen kazaya müdahale etmek için giden 112 ambulans şoförü ve aynı zamanda acil tıp teknisyeni (ATT) olan Ahmet T. kazayla ilişkili olmadığı halde olay yerinde bulunan 4 kişi tarafından darp edildi. Saldırı sonucu Ahmet T.'nin burnu kırıldı. Buna rağmen görevini aksatmayan ve hastaları Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götüren Ahmet T.'nin aynı merkezde tetkik ve tedavisi yapıldı. Bu tür şiddet olaylarında şiddet uygulayanlara gerekli ve yeterli yaptırımların uygulanmadığını her seferinde vurguluyoruz. İşte bugün bu olaylara, ne yazık ki, bir yenisi daha eklendi. İnsanların hayatını kurtarmak için olağanüstü çaba sarf eden sağlık çalışanlarının sudan bahanelerle şiddete uğraması artık sağlık alanında bizleri görevimizi yapamayacak hale getirdi.

HEDEF TAHTASI DURUMUNDA

Sağlık çalışanlarının herkes tarafından şiddet uygulanabilecek hedef tahtası durumuna getirildiğini belirten Başkan Erkan, 'Diğer taraftan şiddet uygulayanlar, uyguladıkları şiddete rağmen serbest kalacaklarına ve hiçbir yaptırıma uğramayacakları düşüncesiyle ve bu rahatlıkla hareket ediyor. Unutulmamalıdır ki, güvenliğin olmadığı bir yerde sağlıklı hizmet verilemez ve şiddet uygulayanlara caydırıcı bir yaptırım uygulanmazsa da şiddetin sonu gelmez. Yaşanan bu üzücü hadisenin ardından bir kez daha Sağlık Bakanlığı'ndan Sağlıkta Şiddet Yasası'nın bir an önce çıkarılmasını talep ediyoruz. Bu yasa sadece sağlık çalışanlarını değil, kaliteli bir hizmeti hak eden halkımız için de son derece gerekli olan bir önlemdir. Samsun Tabip Odası olarak saldırıyı kınıyorum' ifadelerini kullandı.