Ürdün Kraliçesi Raina el-Aldullah, Çin'de Yangtze Nehri Deltasında Zhejiang eyaletinin başkenti olan Hangzhou şehrinde Alibaba Grubu tarafından düzenlenen insanlığın ihsanı konulu konferansta yaptığı konuşmada, bölgede süren savaşlar sebebiyle bölgede eğitimin krize girdiğini belirterek, 'Çocuklarımıza geleceğin iş piyasasının istediği özellikte eğitim veremiyoruz' dedi.
Rayna, Ürdün'ün Çin ile güçlü bağlarının bulunduğunu ülkedeki mültecilere yardımlarından dolayı kendilerine teşekkür ettiğini söyledi. Rayna, yardım yapmanın sadece yardım edilene değil yardım edene de fayda sağladığını, bunun insani bir özellik olduğunu belirterek bunun sadece bir erdem olmakla kalmayıp hayatta kalmamız için odak noktası olduğuna dikkat çekti. Rayna, son yapılan bilimsel araştırmaların başkalarına yardım etmenin kendine yardım etmenin en güzel yolu olduğunu söyledi.
Eğitimin her çocuğun doğal hakkı olduğunu, insan oğlunun gelişmesinin kaynağı ve bütün dertlerin çaresi olduğunu kaydeden Rayna, bunun ülkesinde çok iyi bilindiğini eğitimin ülkenin birinci zengin kaynağı olduğunu söyledi.
Rayna, bölgedeki savaşlar sebebiyle 15 milyon çocuğun eğitim dışı kaldığını, dünyanın diğer küresel problemler gibi ele alınması gerektiğini, dünyanın bu konuda uyanık olmasını istedi. Rayna, bunun yalnızca Ürdün ile sınırlı kalmadığını, bu meselenin çözümü için küresel bir hareket gerektiğine vurgu yaptı.