Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ağustos ayı meclis toplantısı Haluk Akyüz Başkanlığında gerçekleştirildi. Davut Altan Meclis Toplantı Salonu'ndaki toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek, karara bağlandı.

HER ŞİRKET BİR DEĞER

Toplantıda söz alan STSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, son günlerde ortaya çıkarılan 'iflas eden şirket' listelerini de eleştirdi. Murzioğlu, "Ülkemiz üzerinde yıllardır oynanan oyunlar malumunuz. Şimdi de Türkiye'yi, milletin refahını hedef alan ekonomik saldırılarla karşı karşıyayız. Maalesef son günlerde bunu fırsat bilen bazı vicdansızlar tarafından hazırlanan, 'İflas eden şirket' listeleriyle, şirketlere itibar cellatlığı yapıldığını da üzülerek görüyoruz. Firmalarla ilgili, 'zordalar, batıyorlar' gibi dedikodular çıkarıp listeler hazırlamak ve bunları yaymak alçaklıktır, ahlaksızlıktır, ülkemize, milletimize ve ekonomimize ihanettir. Ekonomideki gelişmeler nedeniyle sıkıntı yaşayan firmalar olabilir ama battı demek sıkıntı doğurur. Ülkemizde kurulu her şirket, ülkemizin bir değeridir, iktisadi kalkınmanın lokomotifidir" diye konuştu.

DAHA GÜÇLÜ ÇIKACAĞIZ

Yaşanan ekonomik dalgalanmalara da değinen Murzioğlu, "Bizler her krizden başarıyla ve daha da güçlü çıkmış bir devletiz, milletiz. Tabi ki; krizlerden yara alıyoruz. Ama birlik ve beraberlik halinde aşamayacağımız engel, bertaraf edemeyeceğimiz tehdit, başa çıkamayacağımız rakip yok. Mesele durgun denizde değil, dalgalı denizde yol almaktır. Herkes şunu iyi bilsin ki; biz temelleri sağlam güçlü bir ülkeyiz. Türkiye, devletiyle, milletiyle ekonomimiz üzerinde oyunlar oynayanlara inat, güç birliği yaparak bu dönemden daha güçlü çıkacak" dedi.

VEKİLLERİMİZ HEP YANIMIZDA

Daha önceki meclis toplantısında üye Metin Aktürk'ün, AK Parti Samsun Milletvekili Köktaş'a yönelik, 'Sayın Vekilimiz bu müesseseye olan muhabbetini daha sık yapsaydı daha iyi olmaz mıydı? Odamız ile daha sık, daha yakın ilişki içinde olsaydı, ekonomik hedefler yakalanırdı' şeklindeki eleştirisini de değerlendiren Murzioğlu, "Sayın Köktaş, bu odada meclis üyeliği yapmış, ticaretin içerisinden gelen ve bugüne kadar diğer milletvekillerimiz gibi devamlı bizimle istişare halinde olmuş bir üyeydi. Yani bizi hiç bırakmadı ve biz kendisinden her zaman faydalandık" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU