Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Boğaziçi Üniversitesi tarafından hazırlanan Avrupa Siyaset Okulu'nun 2018 yaz dönemi programına katıldı. Programın 2018 yaz dönemi kapsamında düzenlenen 'Belediyelerde İyi Örnekler; Terme Belediyesi' başlığında öğrenciler ile bir araya gelen Başkan Kul, belediyecilik ve siyasi deneyimlerini öğrencilere aktardı. Türkiye'nin farklı şehirlerinden 35 öğrencinin ders aldığı Avrupa Siyaset Okulu Boğaziçi Üniversitesinin İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nde gerçekleştiriliyor.

İNSAN ODAKLI BELEDİYECİLİK

Başkan Kul, öğrencilere deneyimlerini aktarırken özellikle insan odaklı bir belediyecilik anlayışını benimsediklerini vurguladı. Kul, öğrencilere başkanlığı döneminde Terme İlçesi'nde insan odaklı bir belediyecilik anlayışı ile yaptıkları dönüşümleri anlatırken, insanı doğanın bir parçası olarak gördüğünü dile getirdi.

SANTRAL BAŞARISINI ANLATTI

Doğaya verdiği öneme dikkat çeken Kul, Terme'ye kurulması planlanan kömürlü termik santrale karşı yaptığı mücadele öğrenciler tarafından da ilgiyle dinlendi. Santral mücadelesi döneminde santralin Terme'ye yapılmaması için her şeyi göze aldığını belirten Başkan Kul, mücadelenin bürokratik sürecinin eksiksiz takipçisi olduğunu ve bilimsel argümanlarla santralin neden Terme için uygun olmadığını ortaya koyduklarını dile getirdi.

ÖĞRENCİLER SORDU, KUL CEVAPLADI

Programın ikinci bölümünde öğrencilerin sorularını yanıtlayan Kul'a, öğrenciler santral sürecinde yaşadığı zorluklar ile ilgili sorular sordu. Santral sürecindeki duruşundan kaynaklı Şenol Kul'u tebrik ederek, sorularına başlayan öğrenciler, siyasi alanda ne gibi tepkiler ile karşılaştığını sordu. Kul sorulan sorulara, 'Mücadelemizin haklı bir mücadele olduğunu biliyorduk ve her şeyi göze almıştık. Çünkü o santralin Terme'ye kurulması durumunda benim Terme'de Belediye Başkanlığı yapmamın da bir anlamı kalmayacaktı. Çünkü ortada bir Terme kalmayacaktı. Çalışmalarımızın hepsini bilimsel bir temelde yaparak, haklılığımızı ortaya koyduk. Bu da bizi başarıya götürdü' şeklinde konuştu.

Programın sonunda öğrenciler Başkan Kul'a teşekkür ederken, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Kul öğrencileri Terme'ye davet etti.