Samsun'da İlkadım İlçesi Kökçüoğlu Mahallesi'nde Osman Gazi Ailesi Sağlığı Merkezi ve Atakum'da Atakum Sağlıklı Hayat Merkezi'nin açılışları törenle gerçekleşti. Açılışlara, Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğrt.Üyesi Muhammet Ali Oruç, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Selami Arslan, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mehmet Kılıç, Sağlık İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanı Dr. Yusuf Güney, Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Erol Öztürk, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Hakan Ay, doktorlar ve vatandaşlar katıldı.

İHTİYAÇ KARŞILAYACAK

Programın açılış konuşmasını yapan Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğrt.Üyesi Muhammet Ali Oruç, "Burası çok iyi sağlık merkezi olarak hizmet vererek, mahallelerimizin sağlık hizmetini karşılayacaktır. Hayırlı olsun" diye konuştu.

HAYIRLI OLSUN

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, sağlık merkezine çok büyük ihtiyaç olduğunu belirterek, "Burasının İlkadımlı hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

ŞANSLIYIZ

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin ise, "Ülkemizde her alanda olduğu gibi sağlık alanında da gelişmeler var. Bilhassa Samsun ilimizde sağlık alanında çok büyük hizmetlere kavuştu. Devlet yatırımlarında da özel sektörde de gerçekten çok önemsediğimiz yatırımlar var. Sağlık Kenti Samsun'da yaşayan insanlar olarak biz de şanslıyız diyebilirim. Ülkemiz dışından daha buraya tedavi olmak için gelenler var. Mahallelerde sağlık kuruşlarının olması, vatandaşın ayağına hizmet gitmesi çok önemli. Kökçüoğlu Mahallesi'ne de Osmangazi Aile Sağlığı Merkezinin açılması buradaki insanlara hizmet verecektir. Bu bakımdan çok önemli bir yatırım olarak düşünüyorum. Öncelikle mahallemize ve İlkadım ilçemize hayırlı olmasını diyorum" ifadelerini kullandı.

SAĞLIK SİSTEMİ KİTLENDİ

Merkezin 3 mahalleye hizmet edeceğini belirten Samsun Valisi Osman Kaymak, "Bu mahallede ihtiyaç vardı, zaman zaman dilekçeleriniz de gelmişti. Karadeniz'in en büyük şehirlerinden birisi, Karadeniz'in amiral gemisi ve sağlık merkezi konumundaki Samsun, yapılacak özel hastanelerle birlikte bölgeye hitap eden il konumundayız. Vatandaşlara da şunu duyurmak istiyorum, aslında aile sağlığı merkezleri birinci basamak sağlık hizmeti. Sizler buraya uğramadan, hastaneye veya acile gittiğinizde orası sıkışıyor ve yoğunluğu artıyor. Onun için hükümetimizin birinci önceliği, vatandaşın aile hekimleriyle görüşmesi ve hekimin yönlendirmesiyle gerekirse hastaneye gidecekti. Maalesef bunu Türkiye'de oturtamadık. Soğuk algınlığı için lütfen hastaneye gitmeyin. Öncelikle aile hekiminizle görüşün, belki çok basit bir şekilde tedavi edecektir. Hatta tıp fakültesine gidiyorsunuz, oradaki hocalar da yoğun oluyor. Şu anda sağlık sistemimiz kitlenmiş durumda. Adı üzerinde aile hekimi, o sizin akrabanız gibi. Ona hasta olmadığınızda, her türlü sorun için uğrayın. Sağlık her şeyin başı, devletimiz bu konuda her türlü fedakarlığı yapıyor" sözlerini kaydetti.

KALİTELİ YAŞAM MERKEZİ

Kökçüoğlu Mahallesi'ndeki açılıştan sonra Atakum İlçesi'ndeki Atakum Sağlıklı Hayat Merkezi'nin açılışı gerçekleşti. Burada da bir konuşma yapan Samsun Valisi Osman Kaymak, Atakumluların yaşam kalitesine önem verdiğini belirterek, "Burası Atakumlular için hayat merkezi. Burada gerek diyet, gerek psikoloji, gerekse obezite konusunda önemli hizmetleri tanımalarını istiyoruz. Önleyici sağlık hizmetleri çok önemli. İnsanlar hastalanmadan, hastalıklarının tedavisini arayacaklar. Bu merkez bize bu imkanı sağlayacak. Merkezi Atakumluların yoğun biçimde kullanmasını diliyoruz" dedi.

HİZMET AYAĞA GELDİ

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ise, Atakum ilçemiz hızla büyüyor. Halkımızın ihtiyacı noktasında merkezi hükümetten ciddi destek ve kuvvet alıyoruz. Bildiğiniz gibi Eğitim Araştırma Hastanesi'nin ek hizmet binasının ve hayat merkezinin Atakum'a kazadırılmasından dolayı büyük memnuniyet duyuyorum. Amacımız Atakum halkının sağlık sorunlarını kendi ilçesinde tedavi edebilmeleri. Hükümetten aldığımız güçle ve belediyecilikle hizmeti ayağa getirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU