Eski basketbolcu İsmet Badem hayatını kaybetti. Çanakkale'nin Çan ilçesinde bir trafik kazası geçirilen duayen isim yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İsmet Badem'in oğlu Burçin Badem, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Babam İsmet Badem'i yaklasik 1 saat önce kaybettik. Şu anda Çanakkale'ye gidiyorum. Ayrıntılı bilgilendirme yapacağız."

CENAZESİ 8 EYLÜL'DE

İsmet Badem'in cenazesi 8 Eylül Cumartesi günü, öğle namazına müteakip, Çanakkale'nin Eceabat ilçeisnde Settülbahir Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

KAZADAN KISA SÜRE ÖNCE PAYLAŞIM YAPMIŞTI

İsmet Badem, geçirdiği kazadan kısa süre önce Instagram hesabından iki paylaşım yapmıştı. Arkadaşlarıyla çekildiği fotoğrafı paylaşan Badem, "Dostlarla Çan - Biga turu" ifadelerini kullanmıştı.

TBF, BEŞİKTAŞ, FENERBAHÇE VE GALATASARAY'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

TBF'nin internet sitesinden yayımlanan mesajda, "Aktif basketbolculuğu döneminde Samsunspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe formaları giyen, parkelere veda ettikten sonra basketboldan hiç kopmayan ve hem yorumcu hem de köşe yazarı olarak Türk basketboluna emek vermeyi sürdüren İsmet Badem'in vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak İsmet Badem'e Allah'tan rahmet, ailesi, yakınlarına ve basketbol camiasına başsağlığı dileriz." denildi.

İSMET BADEM KİMDİR?

1972-1973 yılarında Samsunspor Basketbol takımında yıldızı parladı. Beşiktaş ve Fenerbahçe formaları giydi. Basketbolu bıraktıktan sonra çeşitli dergilerde, Murat Murathanoğlu'nun sunduğu canlı tv programlarında yorumculuk yapan İsmet Badem üç kitap yazmıştır. Dünyada ilk kez tüm içeriği basketbol olan 12 sayfalık Fanatik Basket Gazetesi'ni çıkardı. Fanatik Basket tam 13 sene yayın hayatında kaldı.

1972-73 sezonun da Türkiye Basketbol Ligin de oynamaya hak kazanan Samsunspor da yer almış, 1976-1977 sezonunda Fenerbahçe ve daha sonra Beşiktaş formalarını giyen İsmet Badem; aktif sporcu hayatını noktaladıktan sonra basketboldan kopamadı.

Basket ve Fast Break dergilerinde yorumculuk yapmaya başladı. Türk Basketbolunun başarı kazanmaya başladığı yıllarda naklen yayınlanan basketbol maçlarında Murat Murathanoğlu ile yaptığı yorumlarıyla ün kazandı. Dünyada ilk kez tüm içeriği basketbol olan tamamı 12 sayfadan oluşan 'FANATİK BASKET' gazetesini çıkarmayı başardı.

İsmet Badem gazeteyi tam 13 sene yayın hayatında tutarken daha sonra Türk basketboluna gelecek olan sporculara 'Ben İsmet Badem' adlı bir kitap yazdı.

Kitapta insan olmak için verdiği mücadelenin ve yaşadıklarının keyifli bir öyküsü, ailesinden edindiği temel doğrulardan başka hiçbir sermayesi olmayan bir gencin sporcu olmak için ve dahası gerçek bir ellili yıllardan beri Türkiye'nin, yaşamın, ilişkilerin, sporun ve basketbolun hikayesini kaleme aldı.

Duayen isim geçtiğimiz yıl aort ve kalp kapakçığı ameliyatı olduktan sonra sağlıklı şekilde yaşamına devam etmişti.