Samsun Yıldız Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Ahmet Muştu ve yönetim kurulu üyeleri Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i ziyaret etti. Ziyarette, Kulüp Başkanı Muştu, kendilerine verdiği destekten dolayı Başkan Genç'e teşekkür ederken, Başkan Genç ise ülkenin geleceği için Türk gençliğinin bilgili, donanımlı ve değerlerine bağlı şekilde yetişmesinin önemine işaret etti.

GELECEĞİN GÜVENCESİ

Türkiye'nin genç nüfusuna vurgu yapan Başkan Genç, "Geleceğimizin güvencesi, yarınlarımızın emanetçileri olan evlatlarımızın, modern çağın ve teknolojinin gerektirdiği şekilde bir bilgi birikimi ile donatılmaları ve eğitilmeleri çok önemli. Ancak bunun yanında en önemlisi gençlerimizin değerlerimize bağlı şekilde yetişmesidir. Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 30'u 18 yaş altında ve 25 milyon civarında öğrencimiz var. Ulusumuzun cevheri olan gençlerimizi ne kadar iyi yetiştirirsek Türkiye'mizin geleceği o kadar farklı olur. Çünkü gençlerimizin geleceği, Türkiye'nin geleceği demek" dedi.

ÜLKEMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Gençlere yönelik her türlü faaliyete ve projeye destek verdiklerini ifade eden Başkan Genç, "Bütün arzumuz, fiziksel, psikolojik, zihinsel ve sosyal yönden gençlerimizi geliştirmek. Hayatta en doğru şey, yaparak ve yaşayarak öğrenmek. Şartların karşısında refleksleri geliştirerek öğrenmek. Bu manada spor ve izcilik gibi faaliyetler de önem taşıyor. Eğitime en çok yatırım yapan bir belediye başkanı olarak şunu söyleyebilirim ki, bir sivil toplum kuruluşu olarak gençlerimizin geleceğine katkıda bulunacak sosyal ve kültürel aktivitelerde bulunmanız şehrimiz ve ülkemiz için önemli. Bu manada sizlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

TEKNOLOJİ DOĞRU KULLANILMALI

Dünyadaki teknolojik gelişmeler ve modernleşmenin bir taraftan insanları yalnızlığa doğru ittiğine dikkat çeken Genç, "Teknoloji gençlerimizi sanal ortama, ekran başına hapsetmekte. Ne yazık ki, bireysel yaşama doğru gidiyoruz. Halbuki insan dünyada sosyal bir varlık ve tek başına yaşayamaz. Diğer insanlarla temas kurması, sosyal ilişkilerini geliştirmesi ve becerilerini artırması gerekiyor. İzcilik sosyal ve kültürel anlamda gelişmenize katkı sağlamaktadır. İzcilik küçük yaşta çevre bilinci kazanmayı sağlayan bir faaliyet. Parkları, bulundukları ortamı korumaya, temizliğe özen gösteriyorlar. Dolayısıyla bu tür çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarımızın artması gerekiyor" şeklinde konuştu.